Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Skal sikre helheten på Os

Henrik Meyer Endret:15.12.2017 09:41
Gun Kleve

​Ved å jobbe på en ny måte skal Halden kommune bedre ivareta helheten når flere store prosjekter skal gjennomføres i samme del av sentrum. Gun Kleve får en nøkkelrolle i byutviklingen. 

Halden kommunes avdeling for samfunnsutvikling har fått i oppgave å koordinere alle byutviklingsprosjekter på Os og i nærliggende sentrumsområder. Spesialrådgiver Gun Kleve vil lede dette arbeidet. 

Løfte blikket

I årene som kommer skal Halden kommune bygge både idrettshall og skole på Os. I tillegg foreligger det ideer om svømmehall og turnhall i det samme området. Østfoldmuseene skal inn i Busterudparken som er tett på. Kommunen har endret bruken av St. Joseph. Det vil trolig også bli en endret bruk av Halden storsenter. Som prosjektkoordinator vil Gun Kleve få jobben med å se slike og andre prosjekter fra ulike aktører i en større sammenheng. 

- Vi har behov for å løfte blikket. Når vi setter i gang et stort byggeprosjekt vil det ofte påvirke nærområdet. Klarer vi å se helheten utover eget eller andres prosjekt, kan vi bli bedre på å gjøre ting i riktig rekkefølge. Det vil gi bedre byutvikling og mer fornuftig pengebruk, sier rådmann Roar Vevelstad i Halden kommune. 

Samle trådene

Noen ganger er det lurt å ta andre nødvendige oppgraderinger samtidig som man gjennomfører et stort anleggsprosjekt, for eksempel fordi man allerede graver i et område. Noen ganger er det hensyn som bør tas, som en leder for et enkeltprosjekt vanligvis ikke kan prioritere. 

- Jeg skal forsøke å samle trådene fra ulike aktører slik at ikke utviklingen av denne delen av sentrum blir en rekke av tilfeldigheter, men heller en serie av planlagte tiltak som samlet gir byen et viktig løft, sier Gun Kleve.

Det er først og fremst prosjekter på Os hun skal jobbe med. Det er fordi det er i dette området kommunen har store prosjekter som vil påvirke sentrum i årene som kommer. Kleve vil også koordinere nærliggende sentrumsområder i tilfeller hvor det er naturlig å se sammenhenger.

Bakgrunn

Gun Kleve kommer fra stillingen som folkehelserådgiver og har også i den jobben vært en del av Halden kommunes avdeling for samfunnsutvikling. Dette er en stabsavdeling under rådmannen som blant annet jobber med overordnede planer for Haldens utvikling. Også andre i denne avdelingen vil bistå i det planlagte koordineringsarbeidet når dette er hensiktsmessig. Tidligere har Kleve vært kommunalsjef for helse i Halden. 

Arbeidet med folkehelse overtas av Tor-Øystein Gulliksen.Opprettet: 15.12.2017 09:25

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar