Tittel: Skole fikk nytt utekjøkken
Url: https://www.halden.kommune.no/nyheter/Sider/Skole-fikk-nytt-utekjøkken.aspx
Skole fikk nytt utekjøkken
  • Siste

Skole fikk nytt utekjøkken

Henrik Meyer Endret:26.09.2018 13:37

Tistedal skole har fått nytt utekjøkken bygget i granitt. Dette er et ledd i arbeidet med å bli en helsefremmende skole.

Åpningen av det nye utekjøkkenet ble markert sist uke med pølsefest for både barn og voksne ved Tistedal skole. 

Image-12.pngSom seg hør og bør ved en ved en skikkelig åpning ble det markert med snorklipping, og det var elevrådsleder Marius Larsen og nestleder Ingrid Fratzke Eilsø som klippet snoren.

Utekjøkkenet på Tistedal skole er blitt mulig takket være økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Østfold fylkeskommunes RØRE-prosjekt

- Tanken bak utekjøkkenet er å oftere lage maten vår ute, enten det er i den daglige lunsjpausen eller i mat og helse. Flere trinn har allerede snakket om å bruke det til varm lunsj minst én dag i uka. I tillegg er det plassert i skolegården vår, slik at også vår forsterkede avdeling kan ta det i bruk, sier kontaktlærer Tor-Håkon Nordenhaug som er RØRE-ambassadør ved Tistedal skole

RØRE-prosjektet skal bidra til bedre folkehelse og skikkelig mat laget i friluft vil være positivt for skolebarn i Tistedal. 

- Vi jobber mot å bli en helsefremmende skole, og dette utekjøkkenet er et ledd i det, sier Nordenhaug. 

I tillegg er tanken at man kan bruke utekjøkkenet til vanlig uteskole i alle fag. 

- Det er for eksempel fullt mulig å sitte der ute og ha matteundervisning, sier Nordenhaug.

Halden kommune har fått flere tilskudd fra RØRE-prosjektet etter at dyktige ansatte har planlagt aktuelle prosjekter og søkt om midler til dette.  
Image-15.png


Opprettet: 26.09.2018 13:22
Du er her: Hjem > Nyheter > Skole fikk nytt utekjøkken