Slik kan du oppleve 17. mai på TV

Henrik Meyer Endret:16.05.2020 23:19

Årets 17. mai-feiring blir annerledes enn vi er vant med og mye av feiringen må skje digitalt. Her er alt du trenger å vite for å oppleve 17. mai i Halden digitalt.

17. mai-komiteen i Halden står bak en egen TV-sending, slik at alle skal kunne ta del i de viktigste markeringene på nasjonaldagen. I tillegg lager Ungdomssamfundet en egen TV-sending og det blir innslag fra Halden på TV2.

17. mai-komiteens TV-sending

Den offisielle 17. mai-sendingen fra Halden lages av TV Østfold på oppdrag fra 17. mai-komiteen. Trond Atle Bokerød har filmet innslag for Det Norske Blåseensemble som er del av sendingen. Bortsett fra arrangementet i festningen er alt tatt opp i uka før nasjonaldagen. Sendingen vil bli publisert klokken 10 på 17. mai.

Her kan du se sendingen:

• Du kan se hele sendingen sammenhengende på TV Østfold fra klokken 10.
  • TV Østfold vil også vise dette i repriser senere.
  • Du kan også se hele sendingen sammenhengende på nett på TV Østfolds YouTube-kanal her fra klokken 10.
  • Halden Arbeiderblad viser de ulike innslagene på sine nettsider her.
  • Følg også med på Facebook-arrangementet for 17. mai eller kanalene til de enkelte aktørene som står bak et innslag.
  • Du kan også se innslagene enkeltvis når du vil ved å klikke på lenkene under. Videoene blir aktivert fra kl. 10 på 17. mai.
TV-program
Klokkeslett er tider innslaget sendes første gang på TV Østfold.

• 10.00: Åpning. Intervju med 17. mai-komiteens leder Terje Vidar Høvik og ordfører Anne-Kari Holm (Se video her)
  • 10.05: Hilsen fra Formannskapet/Kommunestyret (Se video her)
  • 10.09: Seremoni fra Minnetempelet på Rødsberget (Se video her)
    - tale ordfører Anne-Kari Holm
  • 10.26: Halden skolemusikkorps og tale russepresident Benjamin Mellemsether (Se video her)
  • 10.41: "Gud med oss". Ny musikkvideo med Ole Evenrud (Se video her. Denne er på Facebook.)
  • 10.45: Kransenedleggelse ved minnebautaen på Hafsrød (Se video her)
  • 10.51: Intervju med Jens Bakke om lokale forhold fra 2. verdenskrig
  • 11.00: Festgudstjeneste fra Imanuelskirken (Se video her fra kl. 11)
  • 11.38: Idd skolemusikkorps spiller på Dronningen, Fredriksten festning (Se video her)
  • 11.48: Tale for dagen v/ Wenche Erichsen (Se video her)
  • 11.56: "Ja, vi elsker" av Fargespill (Se video her. Denne er på Facebook.)
  • 11.59: Opera Østfold (Se video her. Denne er på Facebook.)
  • 12.17: Gimle skole og FAU (Se video her fra kl. 11)
  • 12.38: Russen kjører på Gimle skole (Se video her)
  • 12.45: Konsert med Det norske Blåseensemble (Se video her)

Direkte:
  • 12.30: Konsert og tale i festningen
  • 13.00: Salutt fra Fredriksten festning. Alle i Norge synger «Ja, vi elsker» - der du er etter dette.
  • Konserten fra festningen kommer med på TV etter at det er gjennomført. Se den direkte her fra kl. 1230

Ungdomssamfundets TV-sending

Ungdomssamfundet planlegger egen TV-sending på 17. mai i samarbeid med KanDuSi. Sendingen er fra klokken 08.00 – 14.00 og fra 17.00 og utover kvelden. Det blir livestudio på Ungdomssamfundet med mange aktiviteter og innslag, kombinert med utegående reportere som skal dekke aktiviteter ute i byen direkte. Les mer om sendingen her.

Halden på TV2

Fredriksten festnings kommandant Magne Rannestad har hatt besøk av reporter Alex Rosén på festningen. Sammen har de laget et innslag som forteller om Haldens historiske rolle på 17. mai. TV-innslaget vises på TV2s 17. maisending «God 17. mai Norge» som sendes fra klokken 0658 – 1700. I slutten av sendingen er det også et innslag fra Bokerød i Halden. I tillegg starter TV2 promotering av Allsang på grensen i Halden nettopp på 17. mai da alle i Norge er invitert til å synge sammen.

Nasjonaldagskonsert med Blåseensembelet

Blåseensembelet er med i den offisielle 17. mai-sendingen, men de sender også sin nasjonaldagskonsert på kvelden på 17. mai. Emsembelet har for anledningen dannet en sekstett med slagverk som vil gjøre sitt for å runde av nasjonaldagen i den rette stemningen. Det blir norsk festmusikk med blant annet "Haldensangen" og marsjer av Oscar Borg som hører nasjonaldagsfeiringen i festningsbyen til.

Her er Facebook-arrangementet for alle som feirer 17. mai i Halden

Opprettet: 13.05.2020 13:54