Elbil-prosjektet utvider

Lisa Gustavsen Endret:22.07.2020 14:01

​Flere biler og nye plasseringer styrker mulighetene til brukerne.

​Halden kommune etablerer nå flere ladestasjoner med mulighet for å plassere ut Smart City-biler utenfor sentrum.

De fleste i Halden kjenner nå til konseptet med Smart City-bilene. Halden kommune leaser bilene til sine ansatte i arbeidstiden, og så kan innbyggerne leie de samme bilene på timesbasis i tiden 16 til 08 og i helger.

Det er selskapet Move About som eier utleiebilene haldenserne har kunnet bruke de to siste årene. Mange benyttet seg av tilbudet, og etterspørselen har vært økende. Men så kom Covid-19.

Forhindre smitte

I mars innførte regjeringen mange tiltak for å hindre smittespredning og administrasjonen i Halden kommune tok avgjørelsen om å stenge utleiemuligheten av SmartCity-bilene for publikum. De har fram til 16.juli kun vært brukt av ansatte i jobbrelaterte situasjoner.

Etter hvert som smittesituasjonen har bedret seg har vi kunnet oppheve tiltakene og nå har kommunelegen gitt klarsignal for at det kan åpnes for utleie av Smart City-bilene til alle igjen. Samtidig er vi nå klare for å utvide tilbudet.

Flere biler

- Vi ser at det er behov for å plassere biler ute i distriktet også og har nå etablert tre nye stasjoner i tillegg til de vi har fra før. Det er på Hjortsberg, Låby og Iddebo disse bilene nå blir plassert. Tanken er at de ansatte ved disse lokasjonene kan bruke bilene på dagtid, og folk som bor i området har kortere vei til leiebil på kvelder og helger, sier leder for kommunikasjon og digitalisering, Øyvind Grandahl.

Det ble vedtatt i budsjettet for 2020 at det skal tilrettelegges med midler og utvikling av Smart City-tilbudet i Halden og det er nå 27 biler med i ordningen, deriblant en 7-seter og en varebil. Leie av bilene gjøres med en app fra Move About og der får brukeren opp en liste over de stedene en kan leie bil og hva som er ledig.

I appen kommer det også opp en melding når man bestiller bil om å selv sørge for å forholde seg til retningslinjer for smittevern fra FHI (Folkehelseinstituttet). Der anmodes det om å tørke over kontaktflater med våtservietter før og etter bruk. Leieren har selv ansvar for egen sikkerhet og helse og må ha med slikt utstyr selv.

Ordforer-MoveAbout-Oyvind.pngOrdfører Anne-Kari Holm, representant fra Move About, Morten Torp og leder for kommunikasjon og digitalisering, Øyvind Grandal er fornøyd med at fase 2 i mobilitetsprosjektet er i gang. Her ved den nye plasseringen på Hjortsberg.

Opprettet: 17.07.2020 08:28