Sommerscenene i Halden

Lisa Gustavsen Endret:15.07.2020 12:22

​Sommerscenene-prosjektet er en ny tilskuddsordning hvor Halden kommune i samråd med byens kulturaktører deler ut penger til lokale søkere i en begrenset periode.

​Formålet er å støtte kulturbasert næring i en spesielt vanskelig periode. Kommunen håper at dette tiltaket medfører at flere ønsker å arrangere i sommer. Arrangement vil medføre at både de som jobber med arrangement, som lydteknikere, artister, og byens utesteder, vil øke omsetningen.

Det er en forutsetning at smittevernrådene følges for at dette skal kunne gjennomføres. Det betyr blant annet mange små og spredte arrangementer, da det under pandemien ikke er ønskelig å tiltrekke store folkemengder.

Dette er et ekstraordinært tiltak som gjelder i en kort periode. Kommunen kommer til å behandle søknadene fortløpende hele perioden og det er også mulig å søke for allerede eksisterende arrangementer.

Dette er kriteriene i den nye tilskuddsordning:

• Kr 10.000 per arrangement til arrangører av kulturarrangement
  • Tilskuddet gjelder for perioden: 18. Juli - 31. august
  • Maks 8 arrangement per arrangør
  • Billettsalg
  • Arrangør må ha et organisasjonsnummer
  • Gjelder ikke arrangement som allerede støttes økonomisk av Halden kommune
  •  Søknad om arrangement via kommunens hjemmeside fylles ut. Arrangementet må godkjennes av myndighetene (brann, politi, helse)
  • Det er en forutsetning at byens kulturaktører samarbeider, slik at det ikke blir flere arrangement samtidig som konkurrerer med hverandre.

Alle som skal ha et arrangement, eller søke om støtte, må fylle ut søknadsskjemaet som går til brann, politi, parkeringskontoret, helse osv. Lag søknadene korte og konsise slik at saksbehandlingen kan gå raskt.

Søknadsskjema finner du herhttps://skjema.kf.no/FormsEngine/?wizardId=4156&externalId=0101

Vår side med info om arrangementer finner du herhttps://www.halden.kommune.no/arrangement/Sider/side.aspx

Opprettet: 15.07.2020 12:10