Spar penger og tid

Lisa Gustavsen Endret:20.07.2020 14:17

​Halden er første kommune som tar i bruk den nye appen som hjelper deg med å redusere matsvinn.

​I samarbeid med firmaet TotalCtrl gir vi alle innbyggere anledning til å laste ned og bruke fullversjonen gratis i en måned. Her registrer du det du handler, får melding om når "best før-datoen" nærmer seg, får tips til oppskrifter med det du har handlet og annen nyttig info for å redusere matsvinn. Dette er en metode hvor du både sparer penger og gjør en innsats for klimaregnskapet.

Etter prøveperioden koster det 29 kr per måned for fullversjonen.

Er du opptatt av å redusere ditt matsvinn?

Vi kaster ofte unødvendig mye mat og drikke. Nå kan vi tilby deg en mulighet til å bli mer bevisst på hvordan dette kan endres og hvordan du kan få kontroll over varene dine ved bruk av utløpsdato. Last ned appen Ctrl Home og kom igang med ditt bidrag til mindre matsvinn.

Her kan du laste opp appen som hjelper deg med å ha oversikt:

Om appen:

TotalCtrl Home er en digital kjøkkenassistent laget for at du skal få full oversikt over matvarene du har i tørrskap, kjøleskap og fryser, forebygge matsvinn og få oppskrifter basert på hva du har i kjøkkenskapene dine.

Hvorfor bruke TotalCtrl Home?

• Ta kontroll over varelageret ditt. Få TotalCtrl over varelageret basert på mengde, pris og utløpsdato.
  • Lag måltider inspirert av oppskrifter basert på når matvarene dine nærmer seg utløpsdato og hva du har på kjøkkenet.
  • Forebygg matsvinn. Ingen matvarer kommer til å gå i glemmeboken når du sporer dem via utløpsdato.
  • Planlegg handlingen med en digital handleliste så du slipper å bruke penn og papir.

Halden kommune satser på digital matsvinnreduksjon

Det siste året har vi jobbet med et prosjekt i kommunale avdelinger for å redusere matsvinn. Les mer om det her: https://bit.ly/3fBsiwl

Opprettet: 20.07.2020 13:30