Stenger B.R.A.-veien i tre uker

Henrik Meyer Endret:02.01.2019 15:54

På grunn av planlagt gravearbeid må B.R.A.-veien stenges ved Hjortsberg skole fra 7. januar.

​Arbeidet med å oppgradere vann- og avløpsnettet rundt Alfheim og Dyrendal er nå kommet så langt at det skal legges nye rør i bakken under B.R.A.-veien. Det skal både legges VA-ledninger og trekkerør for Hafslund under veien. Dette skal skje i området ved trafoen ved Hjortsberg skole.

For å få til dette må B.R.A.-veien stenges for trafikk mellom rundkjøringen på Brødløs og Hjortefaret rett ved Hjortsberg skole. Veien er planlagt stengt i perioden 7. januar til 25. januar. Selv om kjørende ikke vil komme forbi, vil skoleelever og andre gående kunne gå forbi anleggsområdet.

Omkjøring over Stenrød

Det vil bli skiltet omkjøring over Stenliveien og Stenrødveien. En slik omkjøring vil gi økt trafikk i boligområdene på Stenrød. For at ikke belastningen skal bli større enn nødvendig, oppfordrer Halden kommune til å kjøre særlig hensynsfullt i denne perioden. Gående og syklende oppfordres også til å være særlig oppmerksomme.

Hjortsberg skole

Foreldre som har behov for å kjøre barn til Hjortsberg skole kan fortsatt gjøre det, men mange vil oppleve at veien er lenger enn vanlig. Hente- og leveringssonen mot B.R.A.-veien bør brukes, men man må da kjøre inn dit fra Gimle-siden via Stenrødveien. Når man har levert barn må man kjøre samme vei tilbake i retning Gimle og over Stenrød eller videre mot Gimlekrysset.

Halden kommune fraråder å kjøre inn til Hjortsberg skole fra Stenliveien i denne anleggsperioden, fordi omkjøringen vil gi økt trafikk i Stenliveien og det vil dermed bli vanskelig å komme seg ut igjen fra Hjortsberg til Stenliveien.

Dette arbeidet er en del av Halden kommunes omfattende innsats for å oppgradere vann- og avløpsnettet i kommunen.

Opprettet: 02.01.2019 15:36