Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Stenger Festningsgata i to måneder

Henrik Meyer Endret:16.10.2018 14:22

​Fra onsdag morgen 17. oktober og to måneder fremover blir Festningsgata stengt for gjennomkjøring. Nå skal vi oppgradere vann og avløp for mange som bor under festningen.

​Helt fram til neste sommer skal entreprenør Eivind Engseth AS jobbe for Halden kommune med å oppgradere det kommunale vann- og avløpsnettet i noen av gatene rett under festningen. 

Informasjon om prosjektet

Vi har laget en egen informasjonsside om dette prosjektet som vi anbefaler å bokmerke hvis du bor eller ferdes i Knardalsbakken, Festningsgata, Festningsstredet eller Moriangata. På den siden finner du kart, fremdriftsplan, fakta om prosjektet og kontaktinformasjon til de som kan svare på spørsmål. 

Hva skjer i første fase?

Dette anleggsarbeidet vil gi store trafikale utfordringer. Det vil bli stengte veier, men hvilke veistrekninger som er stengt vil variere etterhvert som arbeidet går fremover. 

I første fase av arbeidet vil den nederste delen av Festningsgata bli stengt helt for biltrafikk mellom Adelgata og Knardalsbakken. Dette vil vare i cirka to måneder fra tidlig morgen onsdag 17. oktober 2018. I den perioden vil det ikke være mulig å kjøre bil ned Knardalsbakken og Festningsgata til sentrum. Det vil bli skiltet omkjøring via Iddeveien. Halden kommune oppfordrer de som har muligheten til å gå, sykle eller samkjøre om å gjøre dette, fordi nødvendig omkjøring trolig vil gi køer ved Iddeveien. For gående og syklende vil det være mulig å komme seg til byen via Knardalsbakken. 

Det vil være mulig å kjøre til de øverste eiendommene i Festningsgata/Festningsstredet via Knardalsbakken i denne første fasen av prosjektet. 

Også bussen vil måtte finne en annen vei under dette anleggsprosjektet. Spørsmål om hvordan busstrafikken påvirkes kan rettes til Østfold kollektivtrafikk. Klikk her for å se informasjon fra Østfold kollektivtrafikk om bussrutene.


Opprettet: 15.10.2018 15:23

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar