Stengte veier under Ladies Tour

Henrik Meyer Endret:21.08.2019 09:55
For å gi plass til sykkelrittet og folkefesten Ladies Tour of Norway må flere gater stenges i Halden 24. og 25. august. Her finner du all trafikkinformasjon for sykkelrittet.

Et sykkelritt av denne størrelse har krav om at veiene skal være stengt når sykkelkortesjen kommer. Skilt og nødvendige sperringer er satt ut for å markere dette. Følg anvisningene. Arrangementet og planene er godkjent av Statens vegvesen, og sikkerhetsarbeidet ledes av politiet. Halden kommune har også tett dialog med arrangøren om trafikkavviklingen.

Viktig trafikkinformasjon

Ladies Tour of Norway går over fire dager, men det er bare 24. og 25. august at syklistene kommer til Halden. Den 24. august går rittet fra Moss til Halden, mens syklistene skal sykle fra den gamle Svinesundsbroen til Halden den 25. august.

Mange veier vil bli stengt langs rutene for å sikre en trygg gjennomføring, men vær oppmerksom på at veiene ikke stenges samtidig. I hovedsak er det en kort periode før og etter at syklistene passerer at en vei stenges. Arrangøren har publisert en detaljert oversikt over hvilke veier som stenges til hvilke klokkeslett. Bruk den oversikten til å planlegge din egen kjøring disse dagene, så bør ikke dette bli et stort problem.
Dersom du ønsker mer informasjon enn gatenavn, så har arrangøren visualisert godt hvor syklistene skal kjøre i de ulike etappene. Gå inn på lenkene over til de to etappene i Halden. Nederst på disse sidene finner du lenke til "online løypekart og info". Klikk på denne, så finner du både kart som du kan zoome inn på og video som visualiserer hele løypa. Du kan med andre ord studere løypa grundig på forhånd via Ladies tours egne nettsider.

Halden kommune er stolt samarbeidspartner med sykkelrittet Ladies Tour of Norway. Som arrangørby oppfordrer kommunen haldenserne til å ta del i det internasjonale sykkelrittet og skape folkeliv i Halden i år som tidligere år. Ta med flagg og store smil når syklistene kommer til byen så blir det mye god Haldenreklame når rittet blir vist på TV i mange land.

Om Ladies Tour

Ladies Tour of Norway er Norges eneste UCI-ritt for kvinner. Rittet ble arrangert for første gang i august 2014, og ble en kjempesuksess med 18 UCI-lag på start og 5-6000 tilskuere. I 2019 har vi også som eneste etapperitt i Skandinavia fått WorldTour status.

I tillegg til UCI rittet arrangeres «Ladies På Tur», et mosjonsritt for kvinner i alle aldre, samt et ritt for barn i alderen 5 til 12 år. Sykkelfestivalen er en folkefest som setter Halden og Østfold på det internasjonale kartet denne spesielle helgen i august.

Opprettet: 16.08.2019 15:17