Sterk og stødig. Trening for seniorer 65+

Lisa Gustavsen Endret:25.11.2019 08:35

Synes du at du greier mindre i dag enn for et år siden? Ønsker du å bli sterkere og stødigere?

Halden kommune starter opp med Sterk og Stødig, et gruppetreningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere og stødigere. Treningen inneholder øvelser for å bedre muskelstyrken og balansen, samtidig som man får muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.

Øvelsene foregår både stående og gående, men det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig- konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter.

Målgruppe
Deltakere i Sterk og Stødig er senior (65+) med en begynnende ustøhet eller følelse av å være svakere i beina enn tidligere. Du må kunne gå uten hjelpemidler innendørs, og fortsatt klare deg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Du må komme deg til og fra treningen på egenhånd. Du trenger ingen henvisning for å trene, men snakk med legen din om treningen om du har sykdommer som du må ta hensyn til.

Vi ønsker å starte opp med grupper på nyåret 2020 og søker nå deltakere. Vi kommer nærmere tilbake til hvor og når gruppene skal foregå når alt er klart.

Er dette aktuelt for deg? Ta kontakt med fysioterapeutene i Halden kommune Trine Stenmark (tlf 488 82 707) eller Martine Andreassen (tlf 932 43 184).

Vi trenger også frivillige instruktører. Er du interessert i det, ta også kontakt med oss. Du må først gjennomføre et kurs for å bli godkjent instruktør.

Opprettet: 20.11.2019 13:17