Stor vannlekkasje

Henrik Meyer Endret:23.10.2019 10:57

En stor vannlekkasje i Harekasveien gjør at mange er uten vann og veier er stengt. Skolene har åpent som normalt, men det er for tidlig å si når andre får vannet tilbake.

Vannlekkasjen gjør at store områder i Halden er uten vann. Dette gjelder i hovedsak områdene Risum, festningen, Hov og Knardal. Nøyaktig hvilke områder som er uten vann, kan variere noe utover dagen.

Omdirigerer vannet

Siden vannlekkasjen ble oppdaget tidlig onsdag morgen har det vært jobbet på spreng for å redusere omfanget. Vi har folk og gravemaskin på plass i Harekasveien for å utbedre lekkasjen. Samtidig jobbes det med å omdirigere vannet via andre rør enn det vanligvis går i. På den måten kan man åpne vanntilførselen til noen områder før selve lekkasjen er utbedret. Som følge av dette kan det være noe variasjon over tid, hvem som har vann og hvem som er uten.

Brunt vann

Som en del av arbeidet med å omdirigere vannet åpner vi en ny vannledning rundt klokken 9. Som følge av det vil flere kunne få brunt vann. Oppdager du brunt vann eller mye luft i krana, må du bare la vannet renne til fargen og trykket blir normalt igjen. Det brune vannet er ikke farlig.

Stenger to skoler

Både Risum ungdomsskole og Kongeveien skole stenger for resten av dagen. Os skole holder åpent som normalt. Klikk her for informasjon om hva skolene gjør!

Stengte veier

Mens arbeidet med å reparere lekkasjen pågår, er Harekasveien stengt for gjennomkjøring. Også Vesleveien er stengt. Det er mulig å kjøre inn i Harekasveien og til boliger fra Tistedalsiden.

Halden kommune beklager problemene dette fører med seg. Vi jobber så raskt vi kan med å løse dette.

Opprettet: 23.10.2019 07:13