Storsenteret blir flerbrukshus

Lisa Gustavsen Endret:20.08.2020 21:39

​Nå starter arbeidet i bygget som skal gi rom for mange tilbud til Haldens befolkning.

​Det er tre år siden Halden kommunale pensjonskasse (HKP) høsten 2017 kjøpte Halden storsenter. Samtidig inngikk Halden kommune en avtale om å leie bygget med en opsjon som gir kommunen muligheten til å kjøpe bygget i fremtiden hvis ønskelig.

Onsdag 19.august ble byggekontrakten med Øst AS undertegnet og de involverte parter deltok på en markering av at byggeprosjekt nå er i gang.

- Nå er vi klare for å videreutvikle prosjektet «Områdeløft Nord» som dette bygget i høy grad er en del av, sier prosjektleder Gun Kleve. Hun ser at dette sammen med oppgraderingen av parken og prosjektet Os skole er med på å øke aktiviteten og bruken av områdene på nordsiden.

Byggeprosjektet

Storsenter-inne.pngDet er et stort og omfattende byggeprosjekt som nå settes i gang i det tidligere kjøpesenteret. Det skal bygges tre kinosaler, bibliotek med barne- og voksenavdeling, ungdomsklubb og kafé. I tillegg skal Familiens Hus, Halden Frivilligsentral og Edderkoppen gavemakeri flytte inn når alt står klart.

Det er det lokale firmaet Øst AS, et datterselskap til Veidekke, som skal stå for ombyggingen. Byggekontrakten er signert, riving av det eksisterende innholdet er i gang og byggearbeidene starter i løpet av september. Bygget er planlagt å være innflyttingsklart i oktober 2021.

- Vi takker så mye for tilliten og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene om noen uker. Det er en stor glede og en ære å få et slikt oppdrag som vil bety så mye for mange av Haldens innbyggere når det står ferdig. Dessuten var det Veidekke som bygde Halden Storsenter for over 20 år siden, og da er det veldig hyggelig at vi som lokal aktør nå tar ombyggingen også, sier daglig leder Bård Degnes i Øst AS.

Det totale arealet som skal ombygges utgjør i overkant av 11.500 BTA.

Mye innhold

HKP bruker eiendomsrådgiveren Amstrat AS som byggherrens representant i prosjektet.

- Byggestarten er en viktig milepæl i prosjektet, som også innebærer et betydelig områdeløft i tråd med Haldens byutvikling, sier Bendik Strand Skaslien i Amstrat.

Nordisk Film Kino Halden er en av de virksomhetene som flytter inn når bygget er klart. Den nye kinoen blir på cirka 1500 kvadratmeter fordelt på tre topp moderne kinosaler som er på henholdsvis 120 seter, 59 seter og 53 seter.

- Vi gleder oss stort til å utvide og oppgradere kinotilbudet i Halden. Salene får justerbare luksusstoler og fantastisk lyd og bilde, sier adm. dir. Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino.

Disse virksomhetene flytter inn i bygget:

• Halden bibliotek
  • Frivilligsentralen i Halden
  • Edderkoppen gavemakeri med verksted
  • Kino med 3 saler
  • Ungdomskafè med aktiviteter
  • Familiens hus med Helsestasjon, Helsestasjon for ungdom, Maurtua åpne barnehage, Jordmor, PPT, Spesialpedagogisk team og Barnevernet.

Plantegninger

1.etg