Svømmehallen åpner ikke for publikum i sommer

Henrik Meyer Endret:09.06.2020 11:26

​I sommer må du belage deg på å bade ute, og det finnes mange gode muligheter til det i Halden.

Som vanlig vil Remmen svømmehall være stengt i sommer grunnet ferieavvikling og vedlikehold. Svømmehallen vil heller ikke åpne de få dagene som er igjen før sommerferien.

Remmen svømmehall har vært stengt lenge grunnet koronapandemien. Fra 1. juni var det igjen lov til å åpne for organisert svømming og etter det har Halden svømmeklubb kunne trene på Remmen igjen. I tillegg har det vært gjennomført noe skolesvømming i denne perioden.

Ferieavvikling og vedlikehold

Statlige myndigheter har åpnet for at svømmehaller kan starte publikumssvømming fra 15. juni. I Halden vil det likevel ikke skje, fordi svømmehallen uansett skulle være stengt i sommer.

- Vi skulle uansett hatt sommerstengt i Remmen svømmehall fra 25. juni. Det er vi nødt til for å gjennomføre ferieavvikling og nødvendig vedlikehold. I samråd med kommuneoverlegen har vi konkludert med at det er best ikke å åpne de ti dagene som vi ville hatt lov til å ha åpent før sommerferien, sier Morten Slang, leder for Remmen svømmehall.

Mye renhold – lange køer

Selv om det blir lov å ha svømmehaller åpne, så legges det likevel store begrensninger på virksomheten. Av smittevernhensyn er det ekstra store krav til renhold i garderober og dusjer for at disse skal kunne brukes i en svømmehall. Det er også svært få som kan bruke garderobene samtidig. Det fungerer med svømmeklubb og skolesvømming der man vet hvor mange som kommer og det er mulig å organisere garderobebruk i små puljer. Mellom hver pulje er det flere ting som skal desinfiseres og det tar tid.

- Skulle vi hatt åpent for publikum under nåværende smitteregler ville det vært veldig krevende. Vi vet aldri hvor mange som kommer og sjansen er stor for at vi måtte ha bedt mange gjester om å vente utenfor. Det ville høyst trolig gitt lange køer og det er ikke et godt tilbud. Vi ønsker derfor ikke å iverksette en slik krevende løsning for bare ti dager, sier Slang.

Halden kommune er kjent med at også mange andre offentlige svømmehaller har valgt å holde stengt i sommer. For eksempel er det i Oslo bare utendørsanlegget Frognerbadet som skal ha åpent i sommer.

Sjekk badetemperaturen ute

Halden kommune har forøvrig plassert ut to måleenheter som gir informasjon om temperaturen i sanntid for deg som vil bade ute i sommer. Disse temperaturmålerne er plassert på Kruseter og i Svalerødkilen og
du kan sjekke temperaturen i sanntid her.

Denne uken jobber vi også med å klargjøre kommunens badeplasser blant annet med utsetting av flåter og brygger.

Opprettet: 09.06.2020 11:12