Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Svinesund testsenter

Henrik Meyer Endret:13.11.2020 15:49
Halden kommune driver et koronatestsenter på Svinesund på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dette senteret tilbyr koronatesting av reisende som krysser grensen mellom Sverige og Norge. 


Det har tidligere vært foreslått å legge ned dette senteret, men Helsedirektoratet har besluttet å holde testsenteret åpent inntil videre. Det er derfor normal drift på Svinesund.

Hvor

Testsenteret på Svinesund er lokalisert på Tollvesenets eiendom. Du finner senteret på høyre side rett etter at du har kjørt gjennom tollkontrollen når du kommer inn i Norge over ny Svinesundsbro. Dette er adressen:

Sponvikaveien 7
1794 SPONVIKA

Når

Testsenteret på Svinesund er åpent alle dager mellom klokken 07.45 og 22.15.

Hvem

  • Testsenteret på Svinesund er et tilbud til reisende som kommer inn i Norge fra Sverige via en av Svinesundsbroene. 
  • Har man ikke krysset grensen ved Svinesund, skal man heller ikke oppsøke stasjonen for å få utført koronatesting der. Da skal man heller oppsøke norsk hjemkommune eller kommunen der man jobber.

Må jeg testes?

Nei, du må ikke testes. Det er frivillig å ta koronatest ved Svinesund testsenter, men vi håper du vil benytte deg av muligheten og slik gi et viktig bidrag i kampen mot smittespredning. 

Pris

  • Testing av arbeidspendlere koster 500 kroner inkl. mva.
  • Testing av andre reisende er gratis.

Informasjon til arbeidspendlere

Arbeidspendlere som krysser grensen må testes jevnlig, men det er ikke et krav at slik testing gjennomføres på Svinesund. Det er tilbud til arbeidsgivere å kjøpe slik test på Svinesund fordi det for mange vil være praktisk, men koronatesten kan også kjøpes andre steder hvis det er mer praktisk.

Dersom du som arbeidspendler skal gjennomføre koronatest på Svinesund, så må du og din arbeidsgiver/oppdragsgiver i god tid før grensepassering sette dere inn i hva som kreves av dere for at du skal få nødvendig dokumentasjon på utført test. 


Helsedirektoratets informasjon til reisende


Bakgrunnsinformasjon

Alle regler om grensepasseringer, testing og karantene er basert på den nasjonale covid-19-forskriften. 


Opprettet: 13.11.2020 15:00

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar