Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Tar imot 28 nye lærlinger

Henrik Meyer Endret:20.08.2019 09:14

​Halden kommune tar imot flere lærlinger i år enn i fjor. Kommunen har nå lærlinger i ti forskjellige fag og er på god vei mot målet om antall lærlinger. 

28 nye lærlinger som skal ha sin læretid i Halden kommune var mandag denne uken samlet til et felles oppstartsmøte der de fikk med seg noen råd på veien fra ordføreren, kommunens personalsjef og lærlingansvarlig fra både fylkeskommunen og kommunen.

Ny lærlingansvarlig

Willy Forsell (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpgWilly Forsell er ny lærlingansvarlig i Halden kommune. Han begynte i denne stillingen i august og har bakgrunn som sensor i helsearbeiderfaget. Han har også jobbet ved Gimle skole. Alle lærlingene har egne veiledere ute på den enkelte arbeidsplass, mens Forsell skal lede og utvikle arbeidet med lærlinger i kommunen. Han er glad for at kommunen har en god utvikling i antall lærlinger. 

- I Halden kommune er det et politisk vedtatt mål om å ha to lærlinger per 1000 innbyggere innen 2020. Med 28 nye lærlinger i år har vi nå totalt 55 lærlinger og det er et godt skritt på vei mot det målet. Dette er en god utvikling både for Halden kommune og for de som trenger læreplasser, sier lærlingansvarlig Willy Forsell i Halden kommune.


Lærlinger i syv fag

De nye lærlingene er fordelt på syv ulike fag og dermed en rekke ulike avdelinger i kommunen. Det er flest lærlinger innen helsearbeiderfaget. Totalt 13 lærlinger skal ha sin læretid ved en av kommunens helseinstitusjoner. Videre er det 8 lærlinger innen barne- og ungdomsarbeiderfaget. Disse skal ha sin læretid ved ulike kommunale barnehager. Det er en lærling som skal lære institusjonskokkfaget ved kommunens sentralkjøkken. Innen teknisk er det to lærlinger som skal lære anleggsgartnerfaget og to lærlinger som skal ha læretid i vei og anlegg. Dessuten er det en lærling i IKT-service og en lærling i kontor og administrasjon. 

Fra tidligere har Halden kommune også lærlinger innen feierfaget, byggdrift og bilfaget.  Bredden i fagområder som er aktuelle for lærlingene viser at Halden kommune er en svært allsidig arbeidsplass.


Høy gjennomføringsevne

De fleste av lærlingene skal nå gjennom to år med læretid i Halden kommune. De fleste som blir lærlinger er rekruttert fra Halden videregående skole, og de har blitt valgt ut gjennom et ordinært jobbintervju. 

- Få av de som begynner som lærlinger i Halden kommune stryker eller slutter. Det skyldes en kombinasjon av god utvelgelse av motivert ungdom, og profesjonell oppfølging av lærlingene ute på arbeidsplassene. Undersøkelser viser at de fleste lærlingene gjør en god jobb og trives godt ute på de ulike arbeidsplassene, sier Willy Forsell. 

Lærlinger 2019 (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpg
Her er årets nye lærlinger i Halden kommune samlet foran rådhuset.

Lærlinger oppstart høst 2019


IKT-Servicefag:

Kim R K Sydnes 

Kontor og administrasjon:

Therese Nilsen 

Anleggsgartner:

Mathias N Hansen 
Nora M Martinsen 

Vei og anlegg:

Brage T Megaard 
Emilie K Grønheim 

Institusjonskokk:

Benjamin Hemmestad

Barne- og ungdomsarbeider:

Jeanette S B Svestad 
Aurora Kirkebøen 
Ravn M Elnæs 
Nora F Fagerlie 
Kristian H Berger 
Lise Marie Ottersen 
Emma Volden
Joakim Ødegaard

Helsefagarbeider:

Jasmeen Kaur 
Mia Linnea Jensen 
Miriam H Fjellheim 
Frida M M Ørås 
Anne-Marie K Rødven 
Victoria S Vikran 
Elise W Høddø 
Coreene K Z B Corpuz 
Kamilla R Ørebæk 
Precious Okah 
Sol V Simensen 
Silje Ludvigsen 
Grace Sindayigaya 

Lærlinger i Halden kommune 2019 (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpg

Her er kommunens nye lærlinger samlet foran rådhuset sammen med en rekke kommunalt ansatte som har som oppgave å veilede lærlingene i sin hverdag. I tillegg er ordfører Thor Edquist, personalsjef Torill Bjerkeli, Marte Edvardsen fra Østfold fylkeskommune og lærlingansvarlig Willy Forsell med på bildet.

Opprettet: 20.08.2019 08:57

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar