Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Til bedrifter i Halden, Aremark, Sarpsborg, Rakkestad, Hvaler og Fredrikstad

Henrik Meyer Endret:19.03.2020 19:46

På grunn av koronasituasjonen vi alle står i rammes mange bedrifter i våre kommuner. Dette kan for enkelte bedrifter også føre til permitteringer av ansatte. Her er informasjon til bedrifter fra NAV.

Informasjon om permittering og permitteringsvarsel


Du som arbeidsgiver gjør en viktig jobb ved å informere den permitterte om at han eller hun må registrere seg som arbeidssøker og søke om dagpenger. Følg lenkene for å gjøre dette. Arbeidstakere som blir permittert må sende inn permitteringsvarselet som dokumentasjon til NAV. Les her hva du som arbeidsgiver må skrive i permitteringsvarselet for at det skal være gyldig.

 

Redusert aktivitet i NAV publikumsmottak


Som resten av Norge er også NAV påvirket av Korona-situasjonen. NAV kontorene i våre kommuner har iverksatt tiltak for å begrense smitte av koronaviruset, og har derfor redusert aktivitet i publikumsmottakene.  Vi oppfordrer alle som har mulighet til å benytte seg av www.nav.no i størst mulig grad, i stedet for å oppsøke NAV-kontoret.

 

Nyttige lenker


Stortinget vedtar flere regelendringer som følge av virkningene av koronaviruset. Informasjonen på www.nav.no blir oppdatert så snart regelendringer blir avklart. Her finner arbeidstakere, arbeidsgivere eller selvstendig næringsdrivende spørsmål og svar om hva som gjelder i din/deres situasjon.
Her får du løpende oppdateringer om Korona-situasjonen fra NAV og her er en lenke til regjeringens siste oppdaterte informasjon om korona-situasjonen.

 

Bistand til arbeidsgivere


Arbeidsgivere kan ringe arbeidsgivertelefonen 55 55 33 36 eller bruke chat-funksjonen.
Vi oppfordrer til å se NAV sin informasjonsvideo om permittering her.

Markedsavdelingene i NAV Halden/Aremark, Rakkestad/Sarpsborg og Fredrikstad/Hvaler har opprettet en felles vakttelefon (08.30-15.00) for å bistå deg som er arbeidsgiver. Ta kontakt med oss på telefon 406 32 849

Har du ansatte som vil bli permittert og som innehar kompetanse og/eller erfaring innenfor helsefag, sjåfør, dagligvarebransjen eller næringsmiddelproduksjon? Vennligst ta kontakt på 406 32 849. Kanskje din ansatt kan lånes bort til en bransje som er i behov av ansatte, og dermed unngås en permittering.
 
Lykke til i denne vanskelige situasjonen.
Hilsen NAV-kontorene i Halden/Aremark, Rakkestad/Sarpsborg og Fredrikstad/Hvaler

 

***

Her er Halden kommunes samleside med informasjon om koronapandemien


Opprettet: 19.03.2020 19:36

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar