Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Tiltak for å forebygge smittespredning i forbindelse med økt reisevirksomhet

Lisa Gustavsen Endret:27.07.2020 15:17

Denne siden inneholder informasjon til ansatte i Halden kommune som har kontakt med pasienter: 

​I forbindelse med at regjeringen har åpnet for økt reisevirksomhet utenfor Norges grenser, har Halden kommune valgt å gjennomføre en rekke tiltak for å forebygge en eventuell smittespredning innen helsetjenestene.

​Tiltakene er i tråd med anbefalinger fra sentrale helsemyndigheter. Disse tiltakene er beregnet på ansatte i Halden kommune som har kontakt med pasienter som del av sin jobb. Har du flere spørsmål etter å ha lest denne siden, klikk her!

Har du vært i utlandet i ferien?

Både kommunalt ansatte med pasientkontakt som har vært i "grønne" og i "røde" land på Folkehelseinstituttets liste må forberede seg på tiltak. Dette er de viktigste tiltaktene: 

  • Ansatte som har pasientnært arbeid og som har vært på reise til «grønne» regioner og land utenfor Norges grenser, skal testes for koronavirus før de går på arbeid igjen. Den ansatte kan gå på arbeid så snart det foreligger et negativt testsvar. 
  • Ansatte som har vært på reise til «røde» land, skal være i karantene 10 dager før de får gå på jobb. 

Har du besøk fra utlandet?

Også ansatte som planlegger å motta besøk fra «røde» land i eget hjem, må være særlig oppmerksom på smittefare. Den ansatte skal derfor ha en dialog med arbeidsgiver om besøket i forkant, slik at det kan tas nødvendige forholdsregler for å unngå økt risiko for overføring av smitte.

Besøk til institusjoner

Pårørende som har vært på utenlandsreise, også til «grønne» regioner og land, får ikke komme på besøk til beboere på kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner før 10 dager etter hjemkomst. 

Reise i Norge

Det er foreløpig ikke noen rutine for testing av ansatte som har vært på fritidsreiser i Norge. Dersom en tror at en kan ha vært i en situasjon med økt smittefare, vil vi likevel oppfordre til at en tester seg før en møter på arbeid etter ferien. 

Testing av ansatte

De som skal testes etter reglene ovenfor eller ønsker å teste seg av annen grunn (har symptomer, mistenker kontakt med smitte e.l), skal ringe kommunens koronatelefon 488 85 200 og vil da få tildelt en time for testing. 

Koronatelefonen er åpen alle hverdager kl. 09.00 – 16.00. Lørdager er telefonen åpen kl. 11.00 – 14.00 og søndager kl. 13.00-16.00. 

Testing gjennomføres i samme tidsrom som telefonen er åpen. Se for øvrig egen artikkel om «Testing for koronavirus». 

Til slutt vil vi minne om at de viktigste smitteforebyggende tiltakene fortsatt er god hånd- og hoste/nysehygiene, overholdelse av 1-metersregelen og å holde seg hjemme ved symptomer på luftveissykdom.


Opprettet: 23.07.2020 11:51

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar