Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Tiltak ved grensen

Henrik Meyer Endret:14.03.2020 22:02

​Som grensekommune er Halden kommune positiv til at regjeringen styrker grensekontrollen. Kommunen iverksetter nå nødvendige tiltak for å følge opp dette. 

- Halden kommune har hele tiden vært bevisst på at det er en utfordring med personer som krysser grensen i denne situasjonen. Vi er derfor fornøyd med at nasjonale myndigheter nå tar tak i denne utfordringen, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune. 

Et av de nasjonale grensetiltakene omhandler havner. Halden kommune har allerede iverksatt tiltak ved Halden havn som er en godshavn. 

- Allerede før tiltakene fra regjeringen ble varslet, har Halden kommune iverksatt tiltak slik at ikke personer kan gå i land fra skip som ankommer Halden, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune.

Halden kommune har mange ansatte som bor i Sverige. Vi har tidligere denne uken tatt opp dette med nasjonale myndigheter. 

- Vi har nå fått bekreftet at helsepersonell vil trenge en spesiell reiseseddel og pass for å kunne krysse grensen i forbindelse med jobb. Halden kommune har lørdag iverksatt arbeidet med å utstede nødvendige reisesedler. Vi vil kontakte våre ansatte som trenger dette. Tiltakene vil iverksettes mandag etter statsråd så dette vil ikke være nødvendig før noe ut på dagen mandag, sier Roar Vevelstad.

Se også Halden kommunes samleside for all informasjon om koronaviruset

Opprettet: 14.03.2020 22:00

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar