To nye smittede

Henrik Meyer Endret:02.11.2020 21:11

I dag er det registrert to nye smittede i Halden. Nå har kommuneoverlegen en oppfordring for å hindre et større utbrudd.

Det er registrert 2 nye smittetilfeller i Halden i dag mandag 2. november. Personene har kommet fra rød sone i EU. Nærkontakter er varslet. Se oppdatert oversikt over smittestatistikk for Halden her.

Til tross for nye smittetilfeller i dag og i går, så har Halden kommune vært heldige så langt denne høsten. Smittepresset lokalt har vært lavt sammenlignet med flere andre kommuner i nærheten.

- Det er imidlertid ingen grunn til å tro at smitten ikke vil komme også hit. Det er nå økende smittetall både i våre nabokommuner og på andre siden av grensen, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Hver dag settes nye haldensere i karantene fordi de er nærkontakter til smittede bosatt i andre land eller kommuner.

- Det er nå svært viktig med fokus og dugnadsånd, slik at lokalsamfunnet kan fortsette å holde åpent.Vask hender, hold avstand og reduser antall nærkontakter. Hvis alle klarer å følge dette, så vil vi i fellesskap kunne hindre et større utbrudd i Halden, sier kommuneoverlegen.

Det er nå 78 personer hjemmehørende i Halden som har testet positivt for koronavirus siden pandemien startet.

Her er Halden kommunes samleside med alt av koronainformasjon

Opprettet: 02.11.2020 21:07