Vanninga har gått fra gult til grønt nivå

Lisa Gustavsen Endret:27.06.2020 10:49

Nye prøver er tatt og det er ingen indikasjon på like høye verdier.

​Oppdatering 27.juni: Prøver tatt fredag 26.juni er ferdigbehandlet og viser ingen tegn til tarmbakterier i badevannet på Vanninga.

Fredag 26.juni: Da det ble målt høye verdier av tarmbakterier på Vanninga torsdag, og en ny vannprøve ble tatt fredag morgen for å sjekke dette nærmere. En vurdering av denne prøven fredag kl.14.00 viser ingen indikasjoner på høye verdier, noe som gjør at vi setter markeringen av  badevannskvaliteten på Vanninga fra rødt og ned til gult, som vil si "mindre god badevannskvalitet". Dette er en midlertidig markering fram til svar på vannprøven kommer lørdag morgen.

Følg med på badevannskvaliteten.

Det riktige prøveresultat foreligger ikke før prøven har stått i varmeskap på 44 grader over natta, og vi da får en endelig vurdering av prøveresultatet lørdag morgen.

- Det er usikkert hva som forårsaket høye verdier på den første prøven. Det skal ikke være kjente kilder til avrenning fra kloakk på Vanninga, og Vanninga har ikke tidligere fått slike utslag ved prøvetaking. Vi tror derfor at det kan være noe veldig lokalt som har kommet i prøveglasset og at dette nå er fortynnet og vasket ut slik at badeplassen igjen kan brukes som normalt, sier Bjørnar Strøm-Hågensen, rådgiver i avdeling for miljø og landbruk.
Opprettet: 26.06.2020 14:34