Vanningsrestriksjoner: Nå må du spare på vannet

Lisa Gustavsen Endret:11.05.2020 07:57

Fra og med 15. mai innfører Halden kommune restriksjoner for hagevanning.​

Årsaken er at forbruket av vann erfaringsmessig øker i sommermånedene. Derfor blir det ikke tillatt å vanne med spreder eller ubetjent slange fra 15. mai.

Kan fortsatt vanne
Restriksjonene innføres fra midnatt 15. mai og gjelder for alle som får vann fra Lille Erte vannbehandlingsanlegg, Kornsjø eller Prestebakke vannverk.

Du kan fortsatt ta vare på plenen og plantene dine. Vanning med betjent slange eller vannkanne er tillatt, og du kan vanne hele døgnet.

Kan gi bøter
Det vil bli hyppige kontroller for å overvåke at forbudet blir respektert. Hvis du blir tatt for brudd på forskriftene, vil du få en advarsel. Respekterer du fortsatt ikke forbudet, vil det vanke et tilleggsgebyr på 1.000 kroner.

Dispensasjon
Hvis du har planer om å så ny plen eller legge nytt ferdiggress, kan du søke Halden kommune om dispensasjon. Søknad om dispensasjon kan du sende på epost til postmottak@halden.kommune.no eller med post til
Halden kommune Postboks 150 1751 Halden

Det er ikke satt noen sluttdato for når vanningsrestriksjonene opphører. De gjelder fram til noe annet blir annonsert.

Opprettet: 11.05.2020 07:48