Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Vi har full fart fremover på velferdsteknologi-fronten

Lisa Gustavsen Endret:08.04.2020 15:39

Første sensor for digitalt tilsyn er installert. Målet med å ta i bruk teknologien er å skape en tryggere og enklere hverdag både for brukere, pårørende og helsepersonell.​

​Selv om de ansatte i helseavdelingene har hektiske dager med mye fokus på Korona-viruset, jobbes det også med allerede planlagte prosjekter i Halden kommune. I enhet Hjemmebaserte tjenester og tilrettelagte boliger har vi nå fått installert den første sensoren for digitalt tilsyn.

Løsningen heter RoomMate og er et spennende og nyskapende produkt innen velferdsteknologi. Løsningen gir mulighet til å gjennomføre digitale tilsyn og er programmert til å sende alarm ved kritiske situasjoner. Kommer det en alarm vil helsepersonell raskt få et bilde - og oversikt - over hendelsen på mobiltelefonen. 

De kan også utføre digitalt tilsyn for vurderinger før de bestemmer om et fysisk tilsyn er nødvendig. Dette kan være hensiktsmessig for eksempel på nattestid, for å slippe å forstyrre søvnen til beboeren.

RoomMate er en enhet som monteres på veggen. Den programmeres med de funksjoner som ønskes tatt i bruk, i tråd med brukerens behov.

Målet med RoomMate er å skape en tryggere og enklere hverdag.

www.roommate.no


Trygghet ved brann

Vanntake beholder.jpgI enhet Hjemmebasert tjenester og tilrettelagte boliger har de også begynt installering av et vanntåke-system fra Vekos. 

Et slik system er med på å trygge brukeren hjemme hos seg selv om uhellet skulle være ute og det oppstår brann. 

Vanntåke er basert på mye av samme teknologi som tradisjonelt sprinkelanlegg. Forskjellen er at vanntåke forstøver vanndråpene og gir større dekning fra hver dyse. 

I tillegg vil de varme røykgassene bli raskere avkjølt med små dråper som tar raskere opp varmen enn store dråper fra sprinkler. www.vekos.no

 På bildet kan du se vanntanken til Vekos som inneholder 230 liter vann.


Opprettet: 08.04.2020 14:33

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar