Vi minner om at det nå er ekstra viktig å overholde vanningsrestriksjonene

Lisa Gustavsen Endret:15.06.2020 20:46

Når mange bruker mye vann kan konsekvensen bli at vanlige husholdninger mister vannet helt.
Varmen og det fine været har gjort mange gressplener og blomsterbed tørrere enn vanlig. Det kan da være fristende å sette på vannsprederen for å holde det fint i hagen. Men det kan får store konsekvenser.

​- Nå går det mer vann ut fra anlegget på Lille Erte enn vi klarer å produsere. Om dette fortsetter kan konsekvensen bli at områder i Halden blir helt uten vann, sier fagleder Jan Erik Hansen som har overordnet vakt denne uken.

- Vi oppfordre alle til å utvise forsiktighet slik at våre innbyggere er sikret vann til sitt daglige forbruk, sier Hansen.

15. mai innførte Halden kommune restriksjoner for hagevanning.

Årsaken er at forbruket av vann erfaringsmessig øker i sommermånedene. Derfor er det ikke tillatt å vanne med spreder eller ubetjent slange fra 15. mai. Med det fine vårværet og knallstarten på sommeren er det nok ekstra mange som bruker for mye vann nå.

Kan fortsatt vanne

Restriksjonene gjelder for alle som får vann fra Lille Erte vannbehandlingsanlegg, Kornsjø eller Prestebakke vannverk.

Du kan fortsatt ta vare på plenen og plantene dine. Vanning med betjent slange eller vannkanne er tillatt, og du kan vanne hele døgnet.

Kan gi bøter

Det vil bli hyppige kontroller for å overvåke at forbudet blir respektert. Hvis du blir tatt for brudd på forskriftene, vil du få en advarsel. Respekterer du fortsatt ikke forbudet, vil det vanke et tilleggsgebyr på 1.000 kroner.

Dispensasjon

Hvis du har planer om å så ny plen eller legge nytt ferdiggress, kan du søke Halden kommune om dispensasjon. Søknad om dispensasjon kan du sende på epost til postmottak@halden.kommune.no eller med post til Halden kommune, Postboks 150, 1751 Halden

Opprettet: 15.06.2020 20:27