Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Vi trenger støttekontakter

Lisa Gustavsen Endret:09.03.2020 11:13

Kanskje kan akkurat du bidra til å gi noen en aktiv og meningsfylt tilværelse. Ved å bruke noen timer per uke kan du gi et tilbud som er avgjørende for noen som ønsker å delta på  kultur- og fritidsaktiviteter, men som ikke kan gjøre dette alene.

​Halden kommune ønsker å knytte til seg flere støttekontakter. Vi søker positive, trygge og imøtekommende personer som har tid og overskudd til andre, og som har lyst å bidra med gode aktiviteter og positive opplevelser.

Mange forskjellige type mennesker trenger støttekontakt. Det kan være på grunn av funksjonshemming, alder eller fordi de har et lite sosialt nettverk. 

Det er viktig å huske at støttekontaktordningen er til for mottakerne av tjenesten, og at det er deres ønsker, drømmer og behov som skal være i fokus. Mange av de som får tildelt støttekontakt vet godt hva de ønsker å gjøre i fritiden, og hva de vil bruke tiden med støttekontakten til. Andre kan godt trenge noen tips i blant.

Som støttekontakt er det viktig at du ser etter muligheter framfor begrensninger, men også at de aktivitetene og målene du og tjenestemottaker setter dere skal være realistiske og oppnåelige. 

Les mer om støttekontaktordningen: http://www.fritidforalle.no/

For å være støttekontakt må du ha fylt 18 år, og du må kunne binde deg for minst et år. Det kreves ingen formell utdanning for å bli støttekontakt. Det er en fordel hvis du disponerer bil.

Vi henter inn politiattest for personer som skal utføre støttekontaktoppdrag.

Brukergruppen er barn over 10 år, ungdommer og voksne.

Har du lyst til å sende inn et søknadskjema om støttekontakt-oppdrag finner du det på kommunens nettside. Gå inn på linken nedenfor, der finner du søknadskjema under menypunktene på høyre side (pc) eller under om du er på nettbrett/mobil. http://halden.kommune.no/helseogomsorg/koordinerendefellestjeneste

Du kan fylle ut skjemaet «Støttekontaktoppdrag» og sende det på mail eller du kan sende det med post til Halden kommune, se adresser under.

Ønsker du å prate litt om hva det er å være støttekontakt kan du gjerne ta kontakt så avtaler vi en treff.

Halden kommune
Koordinerende fellestjeneste
Besøksadresse: Storgt 8, 1771 Halden
Postadresse: Postboks 205, 1752 Halden

TLF/SMS: 41 40 95 89
e-post: koordinerende.enhet@halden.kommune.no


Opprettet: 09.03.2020 11:02

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar