Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Viktig avtale om beredskap

Henrik Meyer Endret:18.10.2018 14:53

Hotellsjef Marianne Olsen, beredskapsrådgiver André Olsen og rådmann Roar Vevelstad inngår avtale om EPS på Fredriksten hotell.

​Halden kommune har inngått en avtale med Fredriksten hotell om å kunne benytte hotellet som evakuerings- og pårørendesenter i krisesituasjoner.

Når kriser skjer kan det være behov for å samle evakuerte og pårørende. Mennesker i nød kan ha behov for et sted for informasjon og trøst. Et tak over hodet når man ikke kan være der man helst vil være. I dag har Halden kommune inngått en avtale med Fredriksten hotell som skal sikre at vi ikke må lete etter dette stedet den dagen behovet plutselig er der. 

Som et ledd i Halden kommunes systematiske arbeid med å styrke vår beredskap, har vi nå en avtale om at hotellet på festningen kan brukes som evakuerings- og pårørendesenter den dagen vi måtte trenge det. Vi har valgt Fredriksten hotell fordi det ligger veldig skjermet og det er en fordel for et slikt senter. 

Ved å ha en slik avtale på plass vil vi spare kritisk tid den dagen en alvorlig hendelse krever et slikt senter. 

Kommunen vil selvsagt betale det det koster den dagen vi bruker hotellet, men utover det har ikke denne avtalen noen økonomisk verdi for noen part. Halden kommune takker Fredriksten hotell som tar sitt samfunnsansvar på alvor, slik at vi kan være litt bedre forberedt på det vi håper aldri skjer. 

Vil du vite mer om beredskapsarbeidet i Halden kommune? Klikk her!Opprettet: 18.10.2018 14:43

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar