Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Viktig om arrangementer

Henrik Meyer Endret:18.08.2020 09:04

​Lurer du på noe om arrangementer, bør du lese dette.

Svært mange ulike aktører innen idrett, kultur og næringsliv kontakter oss nå for å få informasjon om hva som er greit å gjennomføre nå som vi har hatt en periode med mye koronasmitte i Halden. Her er noen føringer både privatpersoner og alle arrangører bør kjenne til. 

Store arrangementer

Det er ikke egne regler for Halden, selv om vi har hatt mer smitte enn andre kommuner i det siste. Halden kommune følger de nasjonale retningslinjene for arrangementer. Vi har likevel noen lokale råd. De kan du lese mer om lenger ned. 

Hovedbudskapet i de nasjonale reglene for arrangementer er: 
  • Arrangementer med mer enn 200 personer er ikke tillatt. 
  • Syke skal ikke delta.
  • Det skal være tilrettelagt for å ivareta god hygiene.
  • Arrangør skal ha oversikt over alle til stede, og oversikten skal spares i 10 dager.
  • Alle som er til stede, skal kunne holde minst en meter avstand til personer som ikke er i samme husstand.
Det er flere detaljer i disse bestemmelsene og det er også mer informasjon om hva som kan regnes som et arrangement på regjeringens nettsider. Det er ikke nok bare å lese punktene over. Skal du arrangere, må du sette deg godt inn i reglene som du finner mer informasjon om her

Mindre samlinger

For andre samlinger som ikke anses som arrangementer, for eksempel private treff, gjelder de til enhver tid gjeldende anbefalingene fra Helsedirektoratet om avstand og gruppestørrelse. For tiden er anbefalingen at man ikke samles i større grupper enn 20 personer og at man holder minst 1 meter avstand til andre personer. 

Lokal situasjon

I august har smittesituasjonen i Halden gått feil vei. På kort tid har vi hatt mange nye smittetilfeller. Derfor er det fornuftig å være ekstra påpasselig med hva vi gjør i Halden nå. 

- Vi ser at smitte spres der mennesker samles tett. Samtidig ser vi at bruk av små grupper, for eksempel i SFO gjør at vi begrenser hvor mange som må i karantene når det avdekkes smitte. Derfor bør alle i Halden tenke nøye gjennom hvor mange og hvor store grupper det er nødvendig å være en del av nå når smittesituasjonen er såpass utfordrende, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Det er altså ikke forbudt å gjennomføre alt av arrangementer eller samlinger i Halden. Samtidig er det ikke alt som er lov, som er fornuftig. Det er svært viktig at de som velger å gjennomføre et arrangement i den situasjonen vi er i nå, følger alle smittevernråd til punkt og prikke. Dette gjelder ikke bare ved starten av et arrangement. Det gjelder like mye mot slutten. Det gjelder også i pauser og på vei inn og ut av et lokale.

- Det er krevende å gjøre alt riktig. Dersom man vurderer at det vil være vanskelig å få alle som deltar på et arrangement til å følge alle smittevernråd under hele arrangementets varighet da bør man avlyse eller utsette, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund. 

- Vi har registrert at flere idrettsklubber, kulturaktører og arrangører har valgt å avlyse eller utsette på eget initiativ. Andre velger å gjennomføre arrangement og aktiviteter, men først etter en grundig vurdering av om smittevernrådene vil kunne følges av alle. Disse vil jeg berømme. Da har man gjort en nøye og klok vurdering av situasjonen og tatt samfunnsansvar, sier kommuneoverlegen.
Opprettet: 14.08.2020 10:08

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar