Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ordfører

Henrik Meyer Endret:20.11.2019 12:19 Emneord (los) Politikk

Ordfører Anne-Kari Holm (Foto Veronica van Gronningen, Halden kommune)Ordfører i Halden er Anne-Kari Holm fra Senterpartiet. 

Slik kan du kontakte ordfører og varaordfører:

Ordfører: Anne-Kari Holm, Senterpartiet
Epost: Klikk her 
Telefon: 908 20 995 eller 69174500 

Varaordfører: Linn Laupsa, Arbeiderpartiet 
Epost: Klikk her
Telefon: 69174500

Besøksadresse:
Halden rådhus, Storgata 8, 1771 Halden
 

Ordføreren ønsker velkommen til Halden


Halden er festningsbyen som stoppet den svenske kongen Karl 12s fremmarsj mot Norge i 1718. Da kongen ble skutt på Fredriksten var ikke det bare avslutningen på den store nordiske krig, men Halden ble også beæret av Bjørnstjerne Bjørnson til å bli den eneste norske byen med et eget vers i vår nasjonalsang «Ja, vi elsker».

I dag er Halden kommune mest kjent som TV-byen fremfor noen. Med programmer som «Allsang», «Farmen» og «Norges beste brannmann» i spissen, og filming av TV2s krimserie «Grenseland» i vår vakre og historierike kommune. 


Men Halden kommune har også utviklet seg til å bli en foregangskommune på flere områder, en kommune som blir lagt merke til og hyllet av flere Regjeringsmedlemmer med statsministeren i spissen. 


Grunnen er den store og krevende omstillingen Halden kommune har foretatt, noe som gjør at det økonomiske resultatet er forbedret med 200 millioner på 5 år, fra -144 millioner til + 56 mill i 2016. 


For å klare denne omstillingen er Halden blitt en av landets mest innovative kommuner. Det har vi blitt både fordi vi har måttet gjøre ting på andre måter for å kontroll med økonomien, men også fordi vi har villet. 


For skal vi ruste en kommune for fremtiden, er vi nødt til å være fremoverlente og ta ny teknologi i bruk. Både for å kunne gi så god service til innbyggerne som mulig, men også for å klare å holde de økonomiske rammene vi har for å komme oss ut av Robek-registeret så snart som mulig. 

 
Halden er ikke bare Østlandets ledende industrikommune med konsern som Nexans, Fresenius Kabi og Norske Skog i spissen, og Østfolds største skog- landbrukskommune. 
 Vi er også et meget fremtidsrettet IT-miljø med E-Smart Systems, Institutt for Energiteknikk, Communicate, Smart Innovation Norway og NCE Smart Energy Markets i spissen, og vi har et IT-senter med status som NCE, Norwegian Center of Expertice, innenfor utnyttelse av kraft og digitalisering og smarte byer og samfunn. Halden kommune er med i flere forskningsprosjekter innenfor bl.a digitale helseløsninger, sammen med nevnte forskningsmiljøer.
 
Haldens meget spennende innovative næringsliv, som spenner fra tradisjonsrike Norske Skog til Norwegian Center og Expertice innenfor kraft og smarte byer, vår arrangementskalender og TV-program, vårt omfattende idretts- og kulturliv og vår beliggenhet ved Iddefjorden, Haldenkanalen og de store skogene, har Halden noe å tilby for alle i dag. 

Arrangementsbyen Halden, som i tillegg til TV-programmene er vertsby for konserter med store musikernavn, «Grenserittet», Grensetreff; Amcar-treff på Fredriksten og Norges største utendørsopera, Opera Østfold, har også et veldig rikt og omfattende idretts- og kulturliv å tilby sine innbyggere. 

 
Vi vet at våre innbyggere stortrives i Halden. Det gjør også alle de over 300.000 besøkende vår stolte festning, og Halden by, tar imot hvert år. 


Hjertelig velkommen til alle som besøker vakre og historierike Halden!

  

Opprettet: 28.02.2018 12:51

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar