Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Elsykler for ansatte og innbyggere

Karine Engebretsen Endret:07.09.2020 14:17

​Sykkel kan ofte være det mest effektive transportmiddel for å bevege seg i byer.

Et godt tilrettelagt system for utlån av elektriske sykler for transport til jobb/ utdanning kan erstatte deler av reiser med bil.

​Halden kommune har en utlånsordning av 20 elsykler til ansatte i arbeidstiden som også kan leies rimelig av innbyggere. Hensikten er at syklene kan benyttes fremfor bil over kortere avstander i kommunen. Dette vil medføre kostnadsbesparelser for kommunen ved at det blir mindre småkjøring i tjenesten for enkelte ansatte i tillegg til at mindre bilkjøring vil bidra til et grønnere miljø.

For å kunne ta løsningen i bruk må du laste ned appen Move About.

Foreløpig er sykler utplassert ved Familiens hus, Rådhuset og Helsehuset, men høsten 2020 vil kommunen gå til innkjøp av nye elsykler og ladestasjoner slik at det blir mulig å leie elsykkel fra Jernbanestasjonen og Busterudparken i tillegg til overnevnte stasjoner.


Sykkelen må leveres samme sted som der du hentet den ut og den leies på timesbasis – i dag er denne prisen på 10 kroner pr. time. Det er selskapet Moveabout som har support og administrasjon på utleie av elsyklene.

Syklene er tenkt som et alternativt fremkomstmiddel for kortere reiser i Halden. Vi har få sykler tilgjengelig i ordningen og det er derfor ikke ønskelig med leie over flere dager. En slik leie vil dessuten være uforholdsmessig dyr.

I løpet av høsten 2020 ønsker vi å forbedre vårt elsykkeltilbud med flere sykler og med flere lokasjoner hvor sykler kan leies. Vi ønsker dessuten at en lokal bedrift skal ha ansvaret for vedlikeholdet av syklene. Vi planlegger blant annet utplassering av sykler nær jernbanen og Busterudparken.


 

 

Opprettet: 12.07.2018 09:08

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar