Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Pratisk informasjon om elbil

Lisa Gustavsen Endret:18.03.2019 08:55

​Halden kommune har inngått en avtale om å leie en rekke elbiler fem dager i uka mellom klokka 8 og 16 som de kommunalt ansatte skal bruke om de trenger bil i tjenestenI helgene og på kvelden gjør utleiefirmaet Moveabout de samme bilene tilgjengelig for utleie for andre som trenger det.


Det tilrettelegges for utleie på timebasis på kvelder og i helger. Det vil gjøre det enklere for flere å ha tilgang på bil når man bare trenger det en gang i blant.

  • Priser inkluderer fri km og mva. 
  • Bompenger belastes bruker. 
  • Egenandel ved skade er maksimum 10.000,-kr
  • Eventuell månedsleie krever forespørsel
  • Kundeservice: Telefon 958 07 000 (Move About)

Husk å laste ned appen Move About eller Mobility Park (de er identiske) der du laster ned apper og følg instruksjonene. Det kan ta litt tid før appen er klar til bruk så det lønner seg å gjøre alt klart i god tid før du trenger å leie bil.

1: Bestill bil
Logg inn på appen og fortell oss når og hvor du vil hente bilen. 
 
2: Hent bilen
Tre minutter før starttid mottar du en SMS med bilens regnr. Besvar denne med din PIN-kode / tast inn PIN-kode på App for å åpne bilen. Din PIN-kode finner du under "min profil".

3: Ta med deg ladekabelen
Dra ut ladekabelen i begge ender, og ta den med deg i bilen. Det er mulig du ønsker å lade underveis! Når bilen er låst opp må du ta ut ladekabelen raskt. Ta den først ut av bilen og så fra ladestasjonen. Om du ikke rekker det trykker du på "åpneknappen" på nøkkelen igjen og kan da ta ut ladekabelen. På Nissan Leaf sitter det en knapp med et bensinpumpesymbol på venstre side av rattet du kan trykke på for å løse ut ladekabel.

4: Kjør!
Sett deg inn i bilen, ta på deg setebelte, og vri om tenningen eller trykk på startknappen til høyre for rattet . Nøkkelen finner du i hanskerommet. Ha en flott tur!
   
6: Returner bilen og sett den på lading
Tøm bilen for personlige eiendeler, og sørg for at bilen er fri for søppel. Husk å sett bilen på lading, slik at den har tilstrekkelig med strøm for neste bruker. Ladekort skal ligge i midtkonsollen i bilen eller henge på nøkkelknippet. Du aktiverer ladingen ved å holde det foran symbol på front av ladestasjonen.

Til slutt: Sett bilnøkkelen inn i holderen i hanskerommet! Sjekk at dørene låser seg automatisk etter 30 sekunder.


Vanlige spørsmål og svar


Kan jeg låne sykkel/bil ett sted og sette den fra meg et annet sted? 
Svar: Nei, det kjøretøyet du har lånt må settes tilbake samme sted du hentet det.

Er det måling/registrering av bruken på kjøretøyet? For eksempel GPS, kWh-forbruk, kjørestil osv?
Svar: Halden kommune registrerer ikke noe av dette. Firmaet som leier oss bilene gjør det og vi vil kunne få rapporter fra dem for å legge til rette for hvor mange biler vi trenger, hvilken type og annen praktisk informasjon.

Kan elbilene kjøres til Sverige, for eksempel Nordby?
Svar: Ja, elbilene som er til utleie i Halden kan kjøres til Sverige, forsikringen gjelder også der.

En bruksanvisning på hvordan en låser opp og tar bort ladekabel/setter inn igjen hadde også vært fint. Jeg har aldri kjørt elbil og brukte 15 minutter for å ta ut ladekabelen. Ikke før jeg ringte utleiefirmaet fant jeg ut at ladekabelen blir låst hvis det går for lang tid før jeg tar den ut.
Svar: Når bilen er låst opp tar du først ut laderen fra bilen deretter fra ladestasjonen. Dette må skje raskt etter at bilen er opplåst. Rekker du det ikke trykker du bare på opplåsing på bilens nøkkel (eller inne i bilen) og utfører handlingen. Om behov for support ring Kundeservice 958 07 000

Hva gjør jeg om jeg ikke rekker tilbake for å levere bilen til avtalt tid?
Svar: Gå inn på appen og forleng lånetiden din på den måten.
Opprettet: 01.02.2019 09:39

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar