Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Praktisk informasjon om leie av elbil, Smart City

Lisa Gustavsen Endret:24.10.2019 10:23

​Halden kommune har inngått en avtale om å leie en rekke elbiler fem dager i uka mellom klokka 8 og 16 som de kommunalt ansatte skal bruke om de trenger bil i tjenesten. I helgene og på kvelden gjør utleiefirmaet Moveabout de samme bilene tilgjengelig til utleie for innbyggere i Halden som trenger en bil i en kortere periode.


Det tilrettelegges for utleie på timebasis på kvelder og i helger. Det vil gjøre det enklere for flere å ha tilgang på bil når man bare trenger det en gang i blant.

  • Priser inkluderer fri km og mva. 
  • Bompenger belastes bruker. 
  • Egenandel ved skade er maksimum 10.000 kr
  • Eventuell månedsleie krever forespørsel
  • Kundeservice: Telefon 958 07 000 (Move About)

Husk å laste ned appen Move About eller Mobility Park (de er identiske) der du laster ned apper og følg instruksjonene. Du må legge inn bilde av sertifikatet ditt, mailadresse og bankkontonummer. Move About sjekker at alt er i orden og sender deg så en bekreftelse på mail. Det kan ta litt tid før appen er klar til bruk så det lønner seg å gjøre alt klart i god tid før du trenger å leie bil.
Her kan du se hva det koster å leie elbil

1: Bestill bil
Logg inn på appen og fortell når og hvor du vil hente bilen. Bilene står parkert bak rådhuset, på Fisketorget og i parkeringshuset, 2.plan, ved det tidligere Storsenteret. Du kan se i appen hvor bilene står og hvilke som er ledige. Velg hvilken type bil du vil leie ved å trykke på «book». Sjekk att du har riktig dato! Når du har valgt bil kommer det spørsmål om hvilket tidsrom du trenger bilen. Når tidsrom er valgt bekrefter du booking
Finn ledig bil.PNG   Booke tid.PNG   
 
2: Hent bilen

Du får en tekstmelding tre minuttet før det klokkeslettet du har satt at leietiden skal starte. Den inneholder en lenke du trykker på for å komme inn i systemet. Følg anvisningene og informasjonen i meldingen.

Når du har bekreftet spørsmålene og gått videre kan du låse opp bilen ved å skrive inn den PIN-koden du la inn ved registreringen av appen og enter.

I SMS'n står bilens regnr slik at du finner den bilen du har leid. Har du glemt PIN-koden finner du den under "min profil" i appen din. Der finner du også kontaktinfo til kundeservice om du trenger hjelp med noe.
Åpningsmelding.png   Kontrollere bilen før bruk.PNG   Sett inn din pinkode.PNG

3: Ta ut ladekabel av stolpen og ta med deg ladekabelen
Når bilen er låst opp tar du ut nøkkelen som sitter i en kontakt inne i hanskerommet.
Fjern ladekabelen fra bilen og ladestolpen og legg den bak i bilens bagasjerom.  
Ta den først ut av bilen og så fra ladestasjonen. På Nissan sitter det en knapp med et bensinpumpesymbol på venstre side av rattet du kan trykke på for å løse ut ladekabel om det er behov for det. På de andre bilmerkene benytter du åpneknappen på nøkkelknippet.
IMG_1121.jpg Ladekabel i bil.jpg   Ladeboks.jpg   IMG_1120.jpg

4: Kjør!
Elbiler.jpgSett deg inn i bilen, ta på deg setebelte, og vri om tenningen eller trykk på startknappen til høyre for rattet. Det kommer en liten "plingelyd" når bilen starter. Husk at det er røyking forbudt i alle Smart City-bilene. Ha en flott tur!
     
6: Returner bilen og sett den på lading
Tøm bilen for personlige eiendeler, og sørg for at bilen er fri for søppel. Husk å sett bilen på lading, slik at den har tilstrekkelig med strøm for neste bruker. På Nissan-modellene åpner du luken hvor ladekabelen skal settes inn ved å trykke på en knappen til venstre for rattet med et "bensinpumpesymbol". Luken sitter i fronten. På de andre modellene åpnes luken ved å trykke på opplåsningsknappen på nøkkelknippet. Luken sitter på siden på bilene.Nokkel-i-hanskerom.pngTil slutt: Sett bilnøkkelen inn i holderen i hanskerommet! 
Sjekk at dørene låser seg automatisk etter ca. 30 sekunder.
Det finnes flere ulike typer ladestolper. På parkeringen ved Fisketorget må du trykke på den grønne knappen for å åpne lokket. Der bilene er parkert ved rådhuset og i parkeringshuset vipper du ut dekselet sideveis.
OBS! OBS! Bilene i parkeringshuset (ved gamle Storsenteret) må ha et ladekort liggende i bilen. Ladingen settes i gang ved å holde ladekortet foran nederste del av ladeboksen på veggen i ca. 30 sek. Du hører en lyd når ladingen begynner. Mangler det ladekort i en av bilene som tilhører parkeringshuset ta kontakt med servicesenteret,
Storgata 8, tlf 69 17 45 00
Ladestasjon-Fisketorget.png   Ladestasjon-radhuset.png


Vanlige spørsmål og svar

Kan jeg låne sykkel/bil ett sted og sette den fra meg et annet sted? 
Svar: Nei, det kjøretøyet du har lånt må settes tilbake samme sted du hentet det.

 
Er det måling/registrering av bruken på kjøretøyet? For eksempel GPS, kWh-forbruk, kjørestil osv?
Svar: Halden kommune registrerer ikke noe av dette. Firmaet som leier oss bilene gjør det og vi vil kunne få rapporter fra dem for å legge til rette for hvor mange biler vi trenger, hvilken type og annen praktisk informasjon.
 
Kan elbilene kjøres til Sverige, for eksempel Nordby?
Svar: Ja, elbilene som er til utleie i Halden kan kjøres til Sverige, forsikringen gjelder også der.
Hva gjør jeg om jeg ikke rekker tilbake for å levere bilen til avtalt tid?
Svar: Gå inn på appen og forleng lånetiden din på den måten.
Opprettet: 01.02.2019 09:39

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar