Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Halden havn

  Endret:07.07.2020 08:22 Emneord (los) Havn, Teknisk

 Skipshavna-(Foto-LG).png    
Halden havn består av en av Norges vakreste gjestehavner for fritidsbåter og en viktig skipshavn for næringslivet.

For å komme til Halden sjøveien seiler du gjennom Ringdalsfjorden i grenselandet mellom Norge og Sverige forbi Sponvika og under de to Svindesundsbroene.

Gjestehavn

Når du ser Fredriksten festning møter du en gjestehavn med plass til 100 båter langs kai og utliggere.

Skipshavn

Skipshavnen i Halden er delt i to områder tett på sentrum av byen.

  • Mølen havn er den landfaste delen av Halden havn med eget jernbanespor på til sammen 800 meter. I tillegg har Halden egen kai for eksport av korn.
  • Sauøya er en havn som ligger på en øy med broforbindelse til Halden by. Sauøya havn har containerkran, lagerhaller og mottakskai for clay.

Tidevann

Mest oppdatert informasjon får du ved å bruke løsningene over, men om du trenger å skrive ut tidevannstabellen finner du den her fordelt på to dokumenter. Dette er statisk informasjon for et helt år:


Iddefjorden er en del av Haldens nærområde. Her er det mange fine plasser og et yndet sted for småbåtbruk. I Iddefjorden ligger grensen mellom Norge og Sverige. For at alle skal kunne bruke fjorden er det viktig å ta hensyn til, hverandres behov. Er man nærmere enn 50 meter fra land skal farten være 5 knop eller mindre.


Hvor får jeg svar

I menyen til venstre finner du veien videre til mer informasjon om Halden havn. I menyen under (hvis du leser på mobil) eller til høyre (hvis du leser på datamaskin) finner du relevante skjemaer og nyttig informasjon fra andre aktører. 


Hvem har ansvaret?

Halden havnevesen er organisert som en del av enhet kommunalteknikk. Asle Berg er enhetsleder. Avdelingsleder Havn er Jon Marcus Bruun,  jon-marcus.bruun@halden.kommune.no
Halden-gjestehavn-(Foto-LG).png

 Kontakt

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 13.04.2011 11:28

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar