Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Økologisk jordbruk

Ragnhild Wendelbo Endret:05.09.2019 14:23 Emneord (los) Landbruk

​I Norge er økologisk matproduksjon regulert av økologiforskriften. 


Denne er fastsatt av Landbruks- og matdepartementet, og er basert på EU-standarden for økologisk produksjon. Mattilsynet er tilsynsmyndighet, og har delegert ansvaret for dette tilsynet til Debio. Debio utfører også kontroll og sertifisering.

Dyrking av økologiske planter innebærer et allsidig driftsopplegg, hvor bruken av naturlige fornybare ressurser er viktig for å sikre og bedre fruktbarheten i jorda. I veilederen til forskriften for økologisk produksjon kan du lese om alle forhold som legger til rette for en godkjent økologisk planteproduksjon, som omleggingstider, parallellproduksjon, gjødsling, plantevern og formeringsmateriale.

Husdyrhold

Kunnskap og respekt for dyrenes egenart er selve grunnlaget for økologisk husdyrhold. God dyrevelferd og dyrehelse er viktige prinsipper, samtidig som dyrene gir viktige bidrag til et allsidig og balansert økologisk landbruk. Hele regelverket er forklart i Veileder B til forskriften om økologisk produksjon. Her kan du lese om omlegging og karenstid, fôring, krav til husdyrrom og ellers alle andre forhold som regulerer økologisk husdyrhold.

Tilknytning og gebyr

Tilknytningsskjema og gebyr for sertifisering av økologisk landbruk finner du under Slik blir du sertifisert.

 

 Kontakt

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 11.11.2011 09:09

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar