Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Avfallsbeholdere og grønne poser

Karine Engebretsen Endret:22.07.2019 13:04 Emneord (los) Renovasjon

I Halden skal hver husstand ha tilgang på to avfallsbeholdere.  På denne siden får du vite det du bør vite om grønne poser og avfallsbeholderene dine. 


Søppeldunken

Halden kommunes standard søppeldunk har et kammer og et helt lokk. Det finnes også dunker med to kammer og delt lokk, og det finnes dunker med to kammer og et helt lokk. I 2019 byttes mange søppeldunker slik at alle skal få søppeldunk med ett kammer og ett lokk fordi det er mest praktisk slik vi sorterer avfall i dag. Alle skal ha fått ny beholder innen utgangen av november 2019.

  • Beholderen tømmes hver 14. dag hele året. Klikk her for tømmekalender.
  • Beholderen skal stå mindre enn 5 meter fra veikanten. Står den lenger unna, må man betale avstandstillegg.
Beholderen skal brukes til matavfall i grønne poser samt restavfall og plastavfall i samme pose. 

Grønne poser til matavfall

Matavfall skal legges i egne grønne plastposer som knytes igjen med dobbelknute. Slike grønne poser kan du hente gratis på servicesenteret på rådhuset eller et av disse stedene: 

Esso bensinstasjon Risum, YX 7/11 Brødløs, Rema 1000 Tistedal, Tippekiosken, Tistedal, Kiwi Risum, Spar (Gml Biltilsynet), Kiwi Brødløs, Kiwi sentrum, Esso svinesundsparken, Coop Extra Grønland, Coop Prix Låby, Joker Torvet, Rema 1000 Busterudgt, Rokke avfallsanlegg


Papirdunk

Alle i Halden skal ha en egen beholder til papp, papir og drikkekartong. Denne dunken er like stor som den vanlige søppeldunken, men er merket blått og med teksten "papir". Papp, papir og drikkekartong skal legges løst i dunken - ikke i pose. Esker o.l. bør presses flate slik at det blir plass til mer både i dunken og bilen som henter dette. 
 

Ikke plass i dunken?

Har man av og til mer restavfall enn det er plass til i beholderen, kan det løses. Da må du kjøpe egne ekstrasekker som plasseres ved siden av beholderen før kl. 06.00 på tømmedagen. Disse sekkene har plass til 160 liter. Sekkene selges i servicesenteret på rådhuset for kr. 100,- for 6 stk. Matavfall skal ikke legges i disse sekkene.
 

Bestille søppeldunk

Er din søppeldunk skadet - eller trenger du en ekstra beholder? Da kan du få hjelp ved å kontakte vår renovasjonsavdeling på epost renovasjon@halden.kommune.no eller telefonnummer 47488988.

Merking av beholderen

Noen søppeldunker er merket med gule eller grønne prikker. Dette er informasjon til renovatøren og må ikke fjernes, men er forøvrig ikke noe beboeren bør forholde seg til. Gule prikker handler om utdeling av matavfallsposer og er påsatt beholdere hvor det er flere leiligheter enn beholdere. Grønne prikker har med beholderens plassering å gjøre. Det er en grønn prikk pr. avstandstillegg.

 Kontakt

 

 Tjenestetilbud

 

 Skjema

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 06.01.2011 11:27

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar