Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Dokultur

  Endret:19.06.2017 10:58 Emneord (los) Vann og avløp
Avløpsnettet og avløpsrenseanleggene er bygget for å ta hånd om avløp fra husholdninger, men mange putter ting i vask og toalett som ikke hører hjemme der. Dette fører til at toaletter og avløp tetter seg. Tette avløp skaper problemer for renseanleggene som igjen fører til forsøpling av strender, vann og elver.
Ikke kast i do:
  • Søppel som Q-tips, bind, bleier, bomull, kluter, pussegarn m.m. skal ikke kastes i toalettet. Dette skal kastes i søppeldunken.
  • Spesialavfall som olje og oljeprodukter, løsemidler, tynner, maling/beis, fotovæske, fargestoff og kontaktlim skal ikke helles i vasken eller i toalettet. Forurensninger i avløpsvannet tas ut i renseanlegget i form av slam. Miljøgifter kan føre til at slam fra renseanleggene blir uegnet i jordbruk. Spesialavfall skal samles opp og leveres på miljøstasjonen i ditt nærområde.
  • Fett og matolje i små mengder kan hjemmekomposteres eller sorteres sammen med matavfall. Matolje i store mengder må samles på kanner/ flasker og leveres til avfallsmottak.
 
 
Ingen søppeldunk
Halden kommune må ofte rykke ut for å ordne opp når det er tilstopping på ledningsnettet, og i mange tilfeller skyldes dette at folk har kastet ting i toalettet som fører til at ledningen etter hvert har tettet seg. Det er viktig å huske på at toalettet ikke er en søppeldunk.
 
Kommunen får også høyere driftskostnader som til sist blir fakturert våre abonnenter gjennom avløpsgebyret.
 
Vår  oppfordring er derfor: Kast ikke tøyfiller, sanitetsbind og lignende i toalettet, bruk avfallsdunken.
Opprettet: 17.11.2010 15:04

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar