Praktisk informasjon om leie av elbil

Praktisk informasjon om leie av elbil

Halden kommune har inngått en avtale om å leie en rekke elbiler fem dager i uka mellom klokka 8.00 og 16.00 som de kommunalt ansatte skal bruke om de trenger bil i tjenesten. I helgene og på kvelden gjør utleiefirmaet Move About de samme bilene tilgjengelig til utleie for innbyggere i Halden som trenger en bil i en kortere periode.

Vi tilrettelegger for utleie på timebasis på kvelder og i helger. Det gjør det enklere for flere å ha tilgang på bil når man bare trenger det en gang i blant.

  • Priser inkluderer fri km og mva. 
  • Bompenger belastes bruker. 
  • Egenandel ved skade er maksimum 10.000 kr
  • Eventuell månedsleie krever forespørsel
  • Kundeservice: Telefon 958 07 000 (Move About)

Last ned app

Husk å laste ned appen Move About der du laster ned apper og følg instruksjonene.

Du må legge inn bilde av sertifikatet ditt, e-postadresse og bankkontonummer. Move About sjekker at alt er i orden og sender deg så en bekreftelse på e-post. Det kan ta litt tid før appen er klar til bruk så det lønner seg å gjøre alt ferdig i god tid før du trenger å leie bil.

1. Bestill bil

Logg inn på appen og fortell når og hvor du vil hente bilen. Du kan se i appen hvor du finner bilene parkert og hvilke som er ledige. Velg hvilken type bil du vil leie ved å trykke på «book». Sjekk att du har riktig dato! Når du har valgt bil kommer det spørsmål om hvilket tidsrom du trenger bilen. Når tidsrom er valgt bekrefter du booking. 

2. Hent bilen

Du får en tekstmelding tre minuttet før det klokkeslettet du har satt at leietiden skal starte. Den inneholder en lenke du trykker på for å komme inn i systemet. Følg anvisningene og informasjonen i meldingen.

Når du har bekreftet spørsmålene og gått videre kan du låse opp bilen ved å skrive inn den PIN-koden du la inn ved registreringen av appen, trykk så enter.

I SMS'n står bilens regnr slik at du finner den bilen du har leid. Har du glemt PIN-koden finner du den under "min profil" i appen din. Der finner du også kontaktinfo til kundeservice om du trenger hjelp med noe.

3. Ta ut ladekabel av stolpen og ta med deg ladekabelen

Når bilen er låst opp tar du ut nøkkelen som sitter i en kontakt inne i hanskerommet. Fjern ladekabelen fra bilen og ladestolpen og legg den bak i bilens bagasjerom.  

Ta den først ut av bilen og så fra ladestasjonen. På Nissan sitter det en knapp med et bensinpumpesymbol på venstre side av rattet du kan trykke på for å løse ut ladekabel om det er behov for det. På de andre bilmerkene benytter du åpneknappen på nøkkelknippet.

4. Kjør!

Sett deg inn i bilen, ta på deg setebelte, og vri om tenningen eller trykk på startknappen til høyre for rattet. Det kommer en liten "plingelyd" når bilen starter. Husk at det er røyking forbudt i alle Smart City-bilene. Ha en flott tur!                        

5. Returner bilen og sett den på lading

Tøm bilen for personlige eiendeler, og sørg for at bilen er fri for søppel. Husk å sett bilen på lading, slik at den har tilstrekkelig med strøm for neste bruker. På Nissan-modellene åpner du luken hvor ladekabelen skal settes inn ved å trykke på en knappen til venstre for rattet med et "bensinpumpesymbol". Luken sitter i fronten. På de andre modellene åpnes luken ved å trykke på opplåsningsknappen på nøkkelknippet. Luken sitter på siden på bilene.

  • Til slutt: Sett bilnøkkelen inn i holderen i hanskerommet! 
  • Sjekk at dørene låser seg automatisk etter ca. 30 sekunder.

Det finnes flere ulike typer ladestolper. På parkeringen ved Fisketorget må du trykke på den grønne knappen for å åpne lokket. Der bilene er parkert ved rådhuset og i parkeringshuset vipper du ut dekselet sideveis.

Noen spørsmål og svar

Kan jeg låne bil ett sted og sette den fra meg et annet sted? 
Svar: Nei, det kjøretøyet du har lånt må settes tilbake samme sted du hentet det.

Er det måling/registrering av bruken på kjøretøyet? For eksempel GPS, kWh-forbruk, kjørestil osv?
Svar: Halden kommune registrerer ikke noe av dette. Firmaet som leier oss bilene gjør det og vi vil kunne få rapporter fra dem for å legge til rette for hvor mange biler vi trenger, hvilken type og annen praktisk informasjon.

Kan elbilene kjøres til Sverige, for eksempel Nordby?
Svar: Ja, elbilene som er til utleie i Halden kan kjøres til Sverige, forsikringen gjelder også der.

Hva gjør jeg om jeg ikke rekker tilbake for å levere bilen til avtalt tid?
Svar: Gå inn på appen og forleng lånetiden din på den måten om bilen er ledig for det tidsrommet du trenger. Om ikke - ta kontakt med Kundeservice på telefon 958 07 000