PROSJEKT - Hverdagsrehabilitering

PROSJEKT - Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering starter med spørsmålet: Hva er viktige aktiviteter i livet ditt nå? 

Hverdagsrehabilitering er brukerstyrt og tar utgangspunkt i brukerens egne ressurser, ønsker og mål. Det er viktig å muliggjøre aktivitet og samfunnsdeltakelse for hver enkelt, slik at de opplever økt livskvalitet og at de legger «mer liv til årene» ikke bare «flere år til livet». Det er viktig å ha tydelige målgrupper, der brukerne er motiverte, kan ta instruksjon og kan nyttiggjøre seg treningen. God dialog med brukere og pårørende er helt essensielt.

Hensikt/mål

 Når en bruker får økt mestringsevne, medfører det redusert behov for hjemmetjenester og utsettelse av behov for institusjonsplass. Det vil gi en kvalitativt bedre tjeneste til brukeren, samtidig som det vil kunne gi en økonomisk effekt på sikt. Hverdagsrehabilitering som arbeidsmetode har fokus på tidlig, intensiv, tidsavgrenset og tverrfaglig innsats. Man må forvente at det blir en økonomisk «pukkeleffekt» ved oppstart, da det tar lenger tid å trene brukerne i stedet for å gi de passive tjenester.

Hverdagsrehabilitering skal bidra til endring i de tradisjonelle helse- og omsorgstjenestene, der det aller viktigste er økt mestring og livskvalitet hos brukerne. Ved å redusere behovet for hjemmetjenester, samt utsettelse av heldøgnsomsorg, vil man også oppnå en positiv, økonomisk effekt.

Oppstart prosjekt:

2015, og i drift fra februar 2017.

Kontakt:

Hverdagsrehabilitering (PDF, 377 kB)

Prosjektplan Hverdagsrehabilitering (PDF, 2 MB)