Her er koronareglene for Halden

Takk for at du fortsatt har få nærkontakter og god avstand! Her er alle smittevernsreglene som gjelder fra 12. april.

Sterk og stødig. Trening for seniorer 65+

Sterk og Stødig er et gruppetreningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere og stødigere. Treningen inneholder øvelser for å bedre muskelstyrken og balansen, samtidig som man får muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.

Øvelsene foregår både stående og gående, men det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig- konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter.

Målgruppe

Deltakere i Sterk og Stødig er senior (65+) med en begynnende ustøhet eller følelse av å være svakere i beina enn tidligere. Du må kunne gå uten hjelpemidler innendørs, og fortsatt klare deg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Du må komme deg til og fra treningen på egenhånd. Du trenger ingen henvisning for å trene, men snakk med legen din om treningen om du har sykdommer som du må ta hensyn til.

Vi har startet opp en gruppe på Folkets Hus, tirsdager kl 12.30, og ønsker å starte opp flere grupper i nærmere fremtid. Vi følger selvfølgelig alle retningslinjer for smittevern under våre treninger.

Ønsker du å trene hjemme kan du få noen tips og inspirasjon ved å se filmen under.

Her finner du treningsvideoer basert på Sterk og stødig. Den kan brukes for å bli kjent med øvelsesutvalget eller som hjemmetrening.

Vi trenger også frivillige instruktører

Er du interessert og ønsker å bidra, ta også kontakt med oss. Du må først gjennomføre et kurs for å bli godkjent instruktør, dette er kurs Halden kommune vil stå for.

Vi søker etter personer som har interesse for og lyst til å lede treningsgrupper for seniorer. Målgruppen for treningen er seniorer som opplever endringer i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. Treningen gjennomføres én gang per uke på dagtid og instruktørene vil primært få ansvar for én gruppe hver.

Aktuelle instruktører vil få opplæring i form av et tre dagers kurs, i tillegg til kurs i førstehjelp. Instruktørene vil få oppfølging av fysioterapeuter i Halden kommune.

Treningsgruppene er et ledd i satsingen på forebygging av funksjonssvikt og fall.

Martine Andreassen
Fysioterapeut