Klar for 65-åringene

Klar for 65-åringene

Vaksinesenteret er nå klare til å tilby alle over 65 år å bestille tid for en oppfriskningsdose (3.dose) med koronavaksine.

Alle som er 65 år eller eldre og hvor det er gått mer enn 5 måneder siden de fikk 2.dose kan nå bestille time for en oppfriskningsdose (det vi si en 3.dose) med koronavaksine.

-Tidligere var kravet at det skulle være gått minimum 6 måneder mellom 2. og 3.dose. Dette er nå endret til 5 måneder, forteller leder på Vaksinesenteret Halvard Bø.

For å bestille time for vaksinering kan du ringe 989 04 425

Telefonen er  åpen tirsdag-fredag i tidsrommet kl. 08.30-15.30 (matpause kl. 11.30-12.00). Vi har to ansatte som besvarer telefonen i dette tidsrommet, men ved stor pågang må en likevel være forberedt på noe ventetid.

De som har fått melding på mobilen med invitasjon til å bestille time, kan også gjøre dette på nett ved å følge lenken i meldingen. Vær oppmerksom på at bestillingen ikke er gjennomført før dere har fått en ny melding med bekreftelse av timen.

Veien videre

Alle over 18 år skal få tilbud om en tredje vaksinedose, en såkalt oppfriskningsdose, opplyste statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse 12.november.

Dette skal tilbys alle neste år, når det har gått et halvt år etter andre vaksinedose.

- Per i dag er det de som har alvorlig immunsvikt, de som er over 65 år og de som er ansatte i helsetjenesten som får tilbud om en 3.dose, sier Bø.

Han minner også om at det fortsatt er mulig å få både første og andre dose koronavaksine for de som ikke allerede har fått dem. Da er det bare å ringe 989 04 425 for å avtale tid.

Alle som har pårørende og bekjente som tilhører aldersgruppen 65 år og eldre bes om å sjekke om disse har fått vaksine og eventuelt hjelpe dem med å bestille time.

Samleside for koronavaksineinformasjon