Fristen for å søke barnehageplass er 1.mars

1.mars er siste frist for å levere søknad til hovedopptaket for barnehageplass.
Vær obs på at du må fylle ut en ny søknad om du allerede har levert og ønsker å gjøre endringer. Det er den siste søknaden som blir gjeldende. Søk barnehageplass

Alle koronanyheter

Vil teste skoleelever to ganger i uka

Halden kommune innfører nå en endring i testrutinene ved skolene for å avdekke smitte tidligere og for å gjøre situasjonen mer oversiktlig for hjem og skole.

Starter jevnlig testing ved to skoler

Ved Os skole og Rødsberg ungdomsskole er det mye koronasmitte spredt på mange klasser. Halden kommune innfører nå en endring i testrutinene ved disse skolene for å avdekke smitte tidligere og for å gjøre situasjonen mer oversiktlig for hjem og skole.

Nå kan flere bestille 3. vaksinedose

Det åpnes nå for at alle som er 18 år eller eldre kan bestille time for vaksinering med en 3. dose koronavaksine uavhengig av yrke eller om en har tilleggssykdom eller ikke. Forutsetningen er at det er gått minimum 20 uker fra en fikk 2.dose.

Halden kommune har nådd regjeringens mål

Denne uken sendte vaksinesenteret i Halden ut invitasjon til alle over 45 år som skal ha oppfriskningsdose (3 dose). Dermed har Halden kommune nådd regjeringens vaksinasjonsmål.

Omikron bekreftet

Det første tilfellet av omikron-varianten er nå bekreftet i Halden.

Vaksinering av ansatte i barnehager og skoler

I romjula tilbys ansatte i skoler og barnehager 3. dose med koronavaksine. Se tider og praktisk info her.

Registrer hurtigtest på nett

Med ny nettløsning blir det enklere å melde fra om koronasmitte for haldensere. Se hvordan du kan slippe telefonkø, hvis du har fått et positivt resultat fra en hurtigtest.

Hjemmeskole før jul

Det blir hjemmeskole for elevene ved Halden kommunes skoler de to siste dagene før juleferien 2021. Samtidig blir det alternativer for dem som trenger det.

Endringer ved testsenteret

Det kommunale testsenteret som er for Haldens innbyggere, endrer nå flere rutiner. Det blir ikke lenger drop-in, men det blir mer timebestilling tilgjengelig. Telefontid og tid for utlevering av hurtigtest endres også.

Strengere karanteneregler

Med regjeringens innstramming av karantenereglene, vil flere kunne bli pålagt karantene. – Det er en endring vi ønsker velkommen, fordi det vil gjøre det mulig for oss å bremse smittespredningen, sier kommuneoverlegen.