Fristen for å søke barnehageplass er 1.mars

1.mars er siste frist for å levere søknad til hovedopptaket for barnehageplass.
Vær obs på at du må fylle ut en ny søknad om du allerede har levert og ønsker å gjøre endringer. Det er den siste søknaden som blir gjeldende. Søk barnehageplass

Alle koronanyheter

Grensependlere og koronatesting

Her er en viktig avklaring for grensependlere som lurer på om de må testes etter jobbpendling.

Innfører strengere nasjonale tiltak

Regjeringen innfører nye nasjonale smitteverntiltak for ikke å overbelaste helse- og omsorgstjenesten og beskytte kritiske samfunnsfunksjoner. Her er oversikten.

Disse kan hente gratis hurtigtest

Halden kommune har nå begrenset med hurtigtester til utdeling. Vi minner om at det kun er nærkontakter til smittet og de som har symptomer på covid-19 som kan få gratis hurtigtest av kommunen.

Nye nasjonale smitteverntiltak

Regjeringen har besluttet å innføre en rekke nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron.

Test kan erstatte smittekarantene for barn og unge under 18 år

Nå kan barn og unge under 18 år teste seg ut av karantene, dersom det oppstår koronasmitte i barnehagen, på skolen, på fritidsaktiviteter eller i omgangskretsen.

Alternativt opplegg siste skoledag

Publisert 6.12.2021:  Skolene i Halden gjennomfører hjemmeskole med digitalt opplegg mandag 21. desember 2020. Det blir likevel mulig å være på skolen for de som trenger det.

Er din bedrift rammet økonomisk av koronapandemien og lokale smitteverntiltak?

Publisert 6.12.2021:  Næringslivet har nå mulighet for å søke kommunen om covid-midler. Dette gjelder bedrifter innen servering, restaurant, catering, reiseliv og arrangement.

Støtteordning for næringslivet - alle kan søke

Publisert 6.12.2021:  I søknadsrunde to er det kr 1.690.000 å fordele, og alle bransjer i Halden kan søke.

Nå skal 16- og 17-åringene få 2.dose

Publisert 4.12.2021:  7. og 8.desember 2021 er det drop-in for 2.dose med koronavaksine for denne aldersgruppen.

Nye koronatiltak

De nye regionale koronatiltakene regjeringen innfører fra fredag 3. desember vil også gjelde for Halden. Det innføres også nye nasjonale tiltak. Det blir også krav om koronatest ved innreise til Norge. Her er oversikten over alle nye koronaregler.