Alternativt opplegg siste skoledag

Alternativt opplegg siste skoledag

Publisert 6.12.2021: Skolene i Halden gjennomfører hjemmeskole med digitalt opplegg mandag 21. desember 2020. Det blir likevel mulig å være på skolen for de som trenger det. 

Siste skoledag før juleferien for elevene i Haldenskolen er mandag 21. desember i 2020. Nå har Halden kommune besluttet at den siste skoledagen vil bli gjennomført digitalt som hjemmeskole, men det vil også være mulig å være på skolen fysisk for de som ønsker eller trenger det.

- Vi har registrert at en del innbyggere ønsker å holde sine barn hjemme denne inneklemte skoledagen for å redusere barnas nærkontakter på vei inn i juleferien. 2020 har vært vanskelig nok for mange og vi ønsker ikke å avslutte dette skoleåret med mer bekymring enn nødvendig. Derfor har vi valgt en alternativ løsning for siste skoledag, selv om det ikke er noen smittevernfaglig grunn til å ha hjemmeundervisning på grunnskolen, sier direktør for undervisning og oppvekst Kent-Arne Andreassen. 

Både digitalt og fysisk

Alle elever fra 1. – 10. trinn i Halden kommunes skoler vil få tilbud om et digitalt opplegg som kan følges hjemmefra mandag 21. desember. 

- Samtidig vet vi at det ikke er like enkelt for alle å ha barna hjemme en ekstra dag. Derfor vil det også være tilnærmet normalt opplegg på skolen for de som ønsker det, sier Andreassen. 

Dette er ikke et smitteverntiltak. Det er like trygt å gå på skolen i Halden mandag 21. desember som fredagen før.

Den enkelte skole vil i dialog med hjemmene få avklart hvilke barn som skal være fysisk på skolen og hvilke som skal være hjemme denne skoledagen. Skolene vil sende hjem et enkelt skjema som foresatte skal bruke til å gi tilbakemelding om hva de ønsker. 

SFO vil ha åpent som normalt. 

Her er Halden kommunes samleside med alt av koronainformasjon