Registrer hurtigtest på nett

Registrer hurtigtest på nett

Med ny nettløsning blir det enklere å melde fra om koronasmitte for haldensere. Se hvordan du kan slippe telefonkø, hvis du har fått et positivt resultat fra en hurtigtest.

Halden kommune innfører nå en digital løsning for deg som må melde fra om at du har testet positivt på en hurtigtest. Kombinasjonen av mye smitte og bruk av hurtigtester har gitt telefonkø for mange. Nå har vi et digitalt alternativ klar for deg som ønsker det.

- Nå kan du slippe å stå i telefonkø når du trenger å melde fra om et positivt testresultat. Vi lanserer nå en enkel og trygg løsning for digital registrering av testresultater. Løsningen er allerede i bruk i mange norske kommuner så vi tror dette vil bli bra også for haldenserne, sier Merete Tangen, leder for innovasjon og digitalisering i helse og mestring.

Klikk her for å registrere positiv koronatest

Registreringsløsningen er en del av smittesporingsverktøyet ReMin som Halden og 200 andre kommuner benytter.

- Med vår nye elektroniske registreringsløsning kan du som innbygger når som helst på døgnet melde fra om positive selvtester. Både du og vi i helsevesenet sparer tid på at testsvar registreres digitalt, sier Tangen.

Du kan registrere resultat for deg selv og på vegne av barn eller andre. Når du registrerer ditt testresultat vil du få en tekstmelding med det du trenger å vite, og vi vil ta kontakt med deg.

Kan også bruke telefon

Innføring av et digitalt verktøy betyr ikke at vi fjerner andre muligheter. Det vil fortsatt være mulig å melde fra om slike testresultater på telefon for de som foretrekker det. Positiv hurtigtest kan meldes inn til telefon 400 31 709 eller 477 80 744.

De som trenger å ringe, vil trolig oppleve mindre telefonkø når flere innbyggere velger en digital løsning.

Bestill PCR-test

Dersom du får en positiv hurtigtest må du så snart som mulig bestille en time til PCR-test.  Det vil da bli da bli tatt en ordinær PCR-test for å bekrefte at svaret på hurtigtesten stemmer. Å få påvist en positiv PCR-test er den eneste muligheten man har for å få registrert gjennomgått Covid-19 i koronapasset.

Klikk her for å registrere positiv koronatest

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon