For smittede

For smittede

På denne siden har vi samlet informasjon om gjeldende regler for Covid-19.

Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand, testing og plikt til isolasjon ved sykdom.

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftsymptomer og føler deg syk. Du trenger ikke lenger teste deg, og du trenger ikke være hjemme fire dager ved covid-19. Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp. 

I en overgangsperiode vil det være tilgjengelige selvtester for de som likevel ønsker å teste seg. Rådene ved positiv og negativ test er de samme; hold deg hjemme om du føler deg syk.

Anbefalinger fra Helsenorge

Her finner du informasjon om koronasituasjonen fra regjeringen

Kontakt med fastlegen

Noen smittede har ingen eller milde symptomer, mens andre er mer syke. Det er fastlegen som skal vurdere om det er behov for legeundersøkelse og behandling. Det er også fastlegen som tar koronatest og bistår med sykmelding ved behov.

Ved ingen eller milde symptomer er det ikke nødvendig å kontakte fastlegen, men hvis den smittede har kraftigere symptomer skal det være lav terskel for å kontakte fastlegen på dagtid og legevakten på kveld, natt og helg.

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon.