Koronanyheter 2020 -2022

Nå må grensependlere vente på Svinesund

Fra fredag må alle som kommer fra utlandet, vente på svar på Svinesund etter utført koronatest. Trafikken ventes å øke markant når flere kan reise til Sverige. Kjøremønsteret for teststasjonene på Svinesund endres for å gi best mulig trafikkflyt.

Tilbyr oppfriskningsdose

Er du 75 år eller eldre kan du snart få din 4.dose med koronavaksine. 18.juli 2022 åpner vi for timebestilling og onsdag 27.juli 2022, i uke 30 starter selve vaksineringen.

Avslutter koronatesting

1.mai i år ble det lokale testsenteret på Svinesund avsluttet og fraflyttet. Testing for korona har fram til nå fortsatt i Jacob Blochs gate. 24.juni legges dette tilbudet ned.

Koronasituasjonen nå

I tråd med nye føringer fra regjeringen og smittetrykket i Halden gjøres det endringer knyttet til håndtering av koronaviruset.

Utvidet åpningstid avsluttes

Servicesenteret har en periode vært åpent fra kl. 7.30 for å kunne tilby innbyggerne en utvidet mulighet til å hente koronatester. Nå er de tilbake til normal åpningstid.

Koronavaksineringen flyttes til sentrum

Onsdag 9.mars 2022 ble de siste vaksinene satt ved Vaksinesenteret på Sørlifeltet. 

Forlater testsenteret med viktig erfaring

Over 300 personer har hatt jobb ved det internasjonale testsenteret på Svinesund. Nå trappes aktiviteten ned, men mange personer har med seg verdifull arbeidserfaring og økt kompetanse videre i arbeidslivet på grunn av koronatestingen på grensen.

Lettelser i koronatiltakene

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, men har fortsatt noen råd og anbefalinger som er lurt å kjenne til. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar 2022 kl. 10. Her er oversikten.

Enklere hverdag for barn

Nå avsluttes den jevnlige koronatestingen av barn i grunnskolen. Også yngre barn skal nå testes mindre. Februar 2022.

Hvem anbefales fortsatt PCR-test?

Det er nå stor belastning på test- og analysekapasiteten hos kommuner og laboratorier. Derfor er det noen som ikke bør ta PCR-test og alle som tester positivt på en selvtest skal registrere testresultatet i kommunens smittesporingssystem.