Enklere hverdag for barn

Enklere hverdag for barn

Nå avsluttes den jevnlige koronatestingen av barn i grunnskolen. Også yngre barn skal nå testes mindre. Februar 2022.

Regjeringen har fjernet mange av koronatiltakene og det har kommet endringer i testanbefalingene.

- Spesielt barn og unge får nå en enklere og lettere hverdag med betydelig mindre testing. Etter regjeringens lettelser i smitteverntiltakene, bør barn i grunnskolealder og yngre nå kun teste seg hvis de får symptomer. Dette gjelder også hvis de har smitte i egen husstand. Denne endringen medfører at Halden kommune nå kan avslutte jevnlig testing i skolene, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Det er fortsatt ønskelig at skoler og barnehager får informasjon fra foresatte om smittede barn. Det er viktig å få denne informasjonen for at nærkontaktene da vil kunne være ekstra oppmerksomme på symptomer i den kommende perioden.

Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære over grunnskolealder bør teste seg i 9 dager hvis de bor sammen med den smittede, og i 5 dager hvis de ikke bor sammen med den smittede. Øvrige nærkontakter til en smittet bør kun teste seg hvis de får symptomer.

Haldens barnehager og skoler drives nå på grønt tiltaksnivå etter trafikklysmodellen. Slik ivaretas nasjonale krav om smittevernfaglig forsvarlig drift.

Her kan du registrere positiv hurtigtest

Her er Halden kommunes meny for all koronainformasjon