Ystehedeneset

Ystehedeneset

Ystehedeneset er godt tilrettelagt for rullestolbrukere og synshemmede. Der er det blant annet baderampe, store piknikbord og handikapvennlig toalett.

Veibeskrivelse: Følg skilting til Ystehede fra Iddefjordsveien (rv. 220). Fortsett forbi velforeningens båtplasser og Skriverøya. Siste stykke må tilbakelegges til fots eller på sykkel.

Parkeringsforhold og avstand fra parkeringsplass: Gode parkeringsmuligheter. 200 – 400 meter fra parkeringsplassen til stranda.

Naturlige forhold: Svaberg og sandstrand i Iddefjorden, sydvendt.

Fasiliteter: Med fokus på universell utforming er det er bygd et nytt, stort handikaptoalett og veien fra parkeringsplassen til badestranden har fått et kontrastfarget dekke som gjør det enklere for synshemmede. I tillegg er veien gjort jevnere slik at den er blitt mer tilgjengelig for rullestolbrukere, men også for de som for eksempel har med seg barnevogn. Området har fått flere piknikbord. Disse er laget på Halden fengsel, og har god lengde slik at rullestoler kan kjøre inntil.

På stranden er det montert en baderampe som er laget spesielt for rullestolbrukere, men som også er nyttig for synshemmede, da den gjør det trygt å gå ut til svømmedybde.

Området har også fått oppgraderinger som ikke er spesielt rettet mot universell utforming. Det er satt ut en bade-/stupeflåte, på svaberget lenger ut på neset er det montert en badetrapp som gjør det lettere å komme opp for de som bader fra fjellet.

En ny grill i tillegg til den som allerede er der, og flere sittebenker, gir god utnyttelse av området for de som besøker stedet.

Vanntype: Brakkvann/saltvann. 

Det er kommunen som tilrettelegger og vedlikeholder denne badeplassen.