Ansatte på kulturskolen

Ansatte på kulturskolen

 

Magdalena Sendrowicz

Rektor

Underviser i: Tverrfløyte 
E-postmagdalena.katarzyna.sendrowicz@halden.kommune.no
Magdalena er fra Sarpsborg og bor i Rakkestad. Hun har mastergrad fra Universitetet i Oslo i Musikkvitenskap. Har blant annet jobbet på Kulturskolen i Halden og i Rakkestad som fløyte- og saksofonpedagog i flere år. Jobber også som dirigent og selvstendig næringsdrivende. 

 

Øyvind Høyem

Underviser i: Visuell kunst
Øyvind har master i industridesign fra Arkitektur og designhøgskolen i Oslo. Han har jobbet som faglærer i ungdomskolen i mange år og har vært med på utformingen av flere læreplaner, deriblant den nye læreplanen i kunst og håndverk for Utdanningsdirektoratet som ble innført i grunnskolen høsten 2020. Han er for tiden daglig leder for Kunst og design i skolen, en interesse- og medlemsorganisasjon som arbeider for å ivareta kunst-, design og håndverksfag i opplæringen.

 

 Elisabet Hellstrøm

Underviser i: Sang og piano
Elisabet er utdannet ved Musikhögskolan i Gøteborg som sang-, piano- og ensemblepedagog, samt ved Teater- och operahögskolan i Gøteborg. Har jobbet som operasanger i Sverige, Tyskland, Danmark og Nederland, og har mange års erfaring som piano- og sangpedagog ved kulturskolen.

 

 

 Alexander Berby

Underviser i: Piano
Alexander har utdanning som musiker og instrumentallærer, samt komposisjon fra Norges musikkhøgskole. Han har arbeidserfaring innen kulturskole, og er nyutdannet med mastergrad fra 2019.

 

Frederik Villmow

Underviser i: Trommesett/slagverk


Frederik har en mastergrad i utøvende musikk fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han har spilt trommer i mer enn 20 år, og har spilt med noen av Norges fremste musikere som Vigleik Storaas, Bjørn Marius Hegge og John Pål Inderberg, og med internasjonale musikere og ensembler som Tomas Franck, Carl Winther og Mats Holmquist Big Band. Han har turnert i store deler av Europa, i Kuwait og De forente arabiske emirater. Frederik har bred erfaring som trommelærer innenfor mange stilarter. Som lærer er han opptatt av å tilpasse undervisningen for hver enkel elev, og å sette spillegleden i fokus.

 

 

Mona Baekken

Underviser i: Musikalteater, sceneverksted, dans og skapende skriving
Mona er utdannet lærer i estetiske fag, med blant annet mellomfag i dans. Hun har også bred erfaring fra grunnskolen, deriblant som musikklærer. Hun har arbeidserfaring fra både privat og offentlig sektor innen kurs, fritidsaktiviteter og undervisning i estetiske fag.

 

 

Kirsti Andersen

Underviser i: Fiolin
Kirsti er utdannet fiolinist fra Østlandets musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Wien. Hun har jobbet som profesjonell musiker i 20 år, blant annet 15 år som 1. fiolinist i Den Norske Operas Orkester. Kirsti har også ansvar for organiseringen av Den kulturelle skolesekken, i samarbeid med Østfold kulturproduksjoner.

 

Håvard Øieroset

Underviser i: Gitar
Håvard har studert musikk ved Østlandets musikkonservatorium, The Liverpool Institute for Performing Arts og Norges musikkhøgskole. Han er en allsidig gitarist med arbeidserfaring fra flere kulturskoler og diverse samspillprosjekter.  

 

 

 

Thomas Szabo Varkøy

Underviser i: Gitar
Thomas har utdanning som musiker og instrumentallærer fra Norges musikkhøgskole. Han har mange års erfaring som gitarlærer i ulike kulturskoler.

 

 

 

 

Dina Billington 

Underviser i: Sang og sceneteknikk, pedagogisk leder for Kultursommerskolen
Dina jobber til daglig som kunstnerisk leder for Fargespill Østfold og prosjektleder for Barnas verdensdager i Halden. Dina er utdannet pedagog innenfor musikk, sal og scene, kunst og håndverk og interkulturelle studier fra høgskolen i Østfold. Hun har videreutdanning i world music og nye musikktradisjoner ved universitetet i Agder, og studerer for tiden motivasjon og ledelse ved universitetet i Sør-Norge. 

Dag Erik Johansen

Underviser i: Digital musikkproduksjon


Dag Erik Johansen har over 6 års erfaring i et av Norges mest anerkjente studio Athletic Sound som tekniker og produsent. Han har gått i lære hos Kai Andersen, som har grunnlagt og drevet studioet i 30 år og anses å være en bauta innen norsk musikkproduksjon. Med bakgrunn i jazz fra jazzlinja ved Sund FHS har Dag Erik endt opp med et bredt nettverk i jazzmiljøet i Norge, og gjort mange produksjoner med eliten av jazzmusikere i landet. Erfaringen med å jobbe med alt fra Seigmenn, A-ha og CC Cowboys til den frieste samtidsmusikk, har gitt han en bred musikkforståelse og evnen til å trekke paralleller mellom musikkstiler i produksjonene. 

 

 

Runar Jansen

Underviser i: Trompet/kornett for skolekorps
Runar er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har jobbet i Forsvarets stabsmusikkorps i 25 år. Kulturskolen og skolekorpsene i Halden kommune samarbeider om undervisning for korpselevene i kulturskolen, hvor Runar er innleid pedagog.