Aktiviteter for barn og unge

På denne siden kan du lese mer om noe av mangfoldet som finnes av fritidsaktiviteter for barn og unge i Halden. Noen tilbud er eksisterende tilbud, mens andre er nyopprettet.

Fritidskortet og faste/organiserte aktiviteter

Fritidskortet er et tilbud til barn og unge mellom 6 og 18 år som gir 1000 kr per halvår til deltakelse i faste og organiserte aktiviteter. De fleste aktivitetstilbyderne som har en fast og organisert aktivitet i Halden er med på ordningen.

Fristen for denne perioden utløper 31. desember, og overføres ikke til neste periode. Pass derfor på å benytte Fritidskortet før 31. desember!

Mer om Fritidskortet kan du finne her:

Informasjon om Fritidskortet

Klikk her for å komme direkte til aktiv-fritid, hvor du kan finne aktiviteter og ta i bruk Fritidskortet!

Trenger du klær eller utstyr for å delta på aktiviteter?

Rockehuset

Hovedmålgruppen er ungdom fra 13 til 18 år som ønsker å spille i band eller er interessert i musikk, studioteknikk, konserter og miljøet rundt. Her kan man engasjere seg i forskjellige arrangørgrupper som booking- og PR-gruppe, eller bare komme innom og slå av en prat. Vi tilbyr også aktiviteter og kurs hele skoleåret.

Rockehuset

Domino ungdomsklubb

Her legges det til rette for at unge mennesker selv skal kunne  bestemme over sin fritid. Du kan for eksempel starte en filmgruppe for produksjon av musikkvideo, eller bare slappe av i caféen med en kopp kakao.  Vi møter alle gode initiativ med positivitet og entusiasme. Her er det opp til deg. Alt er mulig inntil det motsatte er bevist!

I tillegg til å tilby kurs og aktiviteter, er dette et sted med voksne ansatte som ser, hører og respekterer ungdommer i Halden. Vi som jobber på Domino har taushetsplikt og kan bistå med variert kompetanse og veiledning på ulike områder.

Domino

Ungdomssamfundet

"Ungdomsklubb for de mellom 10-20 år. Et smil, et hei, et kjent ansikt, en trygg base i rette omgivelser. Vi gir ungdommene en meningsfylt fritid."

Ungdomssamfundets Facebookside

Fargespill Østfold Halden

Fargespill Østfold tilbyr et gratis, ukentlig fritidstilbud i sang, dans og kunst til barn og ungdom i alderen 9-20 år. Hvert tilbud ledes av trygge, profesjonelle instruktører.

Fargespill Østfold avd. Halden

Gratis sommeraktiviteter for ungdom (Ungdomsskole og videregående)

Sommeraktivitetene ble gjennomført Sommeren 2021.

Klikk på tilbudene for mer informasjon om tilbudene, og for å finne påmeldingsknappene. De fleste tilbudene har plassbegrensninger, og det er førstemann til mølla som gjelder. Dersom det er fullt kan du sette deg på venteliste på aktiviteten. Vi vil da ta kontakt med deg dersom det skulle bli ledige plasser.

Sommeraktiviteter for ungdom er et prøveprosjekt i regi av Halden kommune.

Det har blitt lagt til rette med egne tilbud rettet mot ungdom (ungdomsskole og videregående skole). Yngre elever vil få et bredt tilbud i forbindelse med Sommerskolen, som du kan finne mer informasjon om lenger ned på denne siden. Tilbudene er helt gratis for deltakerne så lenge prøveperioden pågår, men av smittevernhensyn kreves det at du melder deg på aktiviteten. Det er tatt utgangspunkt i at foresatte/andre kan stille med transport til og fra aktivitetene, men vi hjelper til med å finne muligheter dersom det skulle være en utfordring som gjør at man ikke får deltatt på en eller flere aktiviteter.

Spørsmål om sommeraktiviteter for ungdom kan rettes til Martin Gundersen (martin@bryggakultursal.no) eller Tor-Håkon Nordenhaug (tor-hakon.nordenhaug@halden.kommune.no)

Halden Kulturskoles Kultursommerskole

Anbefalt nedre aldersgrense: 7 år

Mer informasjon om Kulturskolens kultursommerskole kan du finne her.

Byparken Ungdomskafé (Kirkens Bymisjon)

Åpningstider: hele sommeren hver mandag og onsdag kl.16.00-20.00. Vi holder til på kafeen på togstasjonen.

Her er alle ungdommer i alderen 13-20 år velkommen. Vi har turer og aktiviteter etter sesong, spiser mat, hører på musikk, prater, spiller, griller og har uteaktiviteter på plenen.

Vi kan kontaktes på våre sosiale medier eller mail til: ann-kristin.johnsen@bymisjon.no eller telefon 468 64 389

Halden kommunes Sommerskole 2021 (3. trinn til 10. trinn)

Halden kommune fikk innvilget prosjektmidler til å drifte sommerskole sommeren 2021.

Spørsmål om sommerskole kan sendes til sommerskole@halden.kommune.no Informasjon om sommerskolen finner du her

Andre fritidstilbud for barn og unge i sommer (oppdateres fortløpende)

Her vil det fortløpende oppdateres med lenker til andre fritidstilbud så fort de kommer inn. For å se de faste og organiserte aktivitetene som er med i aktivitetsoversikten for Fritidskortet, logg deg inn med knappen over denne overskriften.

Er du en arrangør med et tilbud i sommer som bør inn i denne oversikten? Ta kontakt med Tor-Håkon Nordenhaug på tor-hakon.nordenhaug@halden.kommune.no.