Elsykler for ansatte og innbyggere

​Sykkel kan ofte være det mest effektive transportmiddel for å bevege seg i byer.

Et godt tilrettelagt system for utlån av elektriske sykler for transport til jobb/ utdanning kan erstatte deler av reiser med bil. Hensikten er at syklene kan benyttes fremfor bil over kortere avstander i kommunen. Dette vil medføre kostnadsbesparelser for kommunen ved at det blir mindre småkjøring i tjenesten for enkelte ansatte i tillegg til at mindre bilkjøring vil bidra til et grønnere miljø. I tillegg til at turister og innbyggere enkelt kan leie elsykkel ved behov.

Ladestasjoner ble etablert på sentrale kommunale lokasjoner når prosjektet startet opp i 2019. I 2020 ble løsningen utvidet med flere sykler i tillegg til at det ble etablert ladestasjon for sykler både ved Busterudparken og ved Jernbanen. Dette tilbudet er først og fremst rettet mot innbyggere og turister.

For å kunne ta løsningen i bruk må du laste ned appen Move About. Det er selskapet Move About som har kundesupport på løsningen mens et lokalt selskap har ansvar for vedlikehold av syklene​.Smart City elsykkel - Klikk for stort bildeElsykkel

Øyvind Stokseth
Leder Smart City