Her er koronareglene for Halden

Takk for at du fortsatt har få nærkontakter og god avstand! Her er alle smittevernsreglene som gjelder fra 12. april.

Smartbenk

Smartbenk

En smartbenk er et nyskapende samlingspunkt som gjør det enkelt for folk på farten å lade batteriene – i dobbel forstand. De smarte benkene drives av solceller, og her kan du lade mobilen og andre dingser, mens du tar en pause på benken. 

Prosjektet skaper et nytt, attraktivt by-møbel og synliggjør «Smart by»-satsningen i Halden kommune. Smartbenkene vil øke bevisstheten knyttet til bærekraftig utvikling, fornybar energiproduksjon og klimadata. Det er tilgang på trådløst internett og ulike typer sensorer for innsamling av miljødata, som CO2, fuktighet og temperatur. 

Appen Strawberry smart bench gir deg info om vær og vind, temperatur og støynivå ved benken

Den ene smartbenken står ved indre havn. Den andre står på brygga utenfor Tista-senteret. 

Om Smartbenken

Offisiell åpning var torsdag 23. august 2019 klokken 12.00 
Det er Tekna Halden som har tatt initiativ til å sette opp to smartbenker i Halden sentrum. Installasjonene er gitt som gave til Halden kommune, og er realisert i samarbeid mellom Tekna Halden, Sparebankstiftelsen Halden og Smart City Halden. Sistnevnte har koordinert prosessen etter at ideen ble lansert.

Feil/Vedlikehold

Smartbenken på brygga/langbrygga inspiseres av havnevesenet jevnlig. Ønsker du å melde fra om at det er noe ødelagt, så kan havnevesenet kontaktes, tel. 489 90 222

Smartbenken utenfor Tista-senteret inspiseres av vaktmesteren ved Tista-senteret. Ved feil eller mangler, kan de kontaktes via e-post: info@tistasenter.no

Er det større tekniske feil med benkene,  kontakt IT-avdelingen i Halden kommune: support@halden.kommune.no

Øyvind Stokseth
Leder Smart City
E-post
Telefon 932 44 087