Ordfører

Ordfører

Fredrik Holm er ordfører i Halden.

Ordfører: 

Fredrik Holm, Høyre
E-post: fredrik.holm@halden.kommune.no
Telefon: 69174500 (sentralbord)
Halden rådhus, Storgata 8, 1771 Halden

Portrettbilde av mann i dress - Klikk for stort bildeOrdfører Fredrik Holm Henrik D. Meyer

Varaordfører:

Linn Laupsa, Arbeiderpartiet 
E-post: linn.laupsa@halden.kommune.no
Telefon: 916 70 001 eller 69174500 (sentralbord)
Halden rådhus, Storgata 8, 1771 Halden

Bildet av Linn Laupsa - Klikk for stort bildeVaraordfører Linn Laupsa Veronica van Groningen

Informasjon om Haldens nye politiske ledelse, oktober 2023

Velkommen til Halden

Dette gjelder enten du allerede bor her, vil besøke oss eller ønsker å etablere næringsvirksomhet her. Vi er stolte av kommunen vår. Det gjelder både historien vår og evnen til å omstille oss og møte framtiden.

I Halden har vi kjempet og dødd for fedrelandet. Ofrene byen har gitt har ført til at vi er det eneste stedet som er nevnt i nasjonalsangen. Det var også i Tistedal i Halden kommune hvor industrien først kom til Norge. Industrien langs Tistaelva har betydd mye for «sjelen» vår. Vi vet hvor vi kommer fra, men vi har ikke låst oss fast i fortiden.

I dag har Halden et av Norges fremste kompetansemiljøer innen energi, IT og kjernekraft. I Halden ligger en av Norges to atomreaktorer og miljøet rundt Institutt for energiteknikk (IFE) har betydd mye for Haldens moderne utvikling. 

Nå dreier jobben seg om å rydde opp etter denne forskningsvirksomheten og Norsk Nukleær Dekommisjonering (NND) er plassert i Halden for å håndtere dette. Og hvem vet? Kanskje dukker det opp nye muligheter mens vi jobber med dette. 

Vi er også stolte av å være vertskap for Høgskolen i Østfold som har bidradd like mye i forvandlingen til et kunnskapssamfunn.

I 2023 ble Halden kåret til årets vertskapskommune for næringslivet. Det er en pris vi er stolte av og den er et resultat av mange års jobbing og optimisme. Vi hviler allikevel ikke på laurbærene og vet at denne prisen forplikter. Dette skal merkes av de som har lyst til å slå seg ned hos oss med sine ideer.

Og når du kommer til Halden kan du gå i noen av Norges fineste naturomgivelser med både kyst, skjærgård og dype skoger. Eller du kan sykle rundt i et vakkert kulturlandskap og se på hvordan vi skaper råvarer i verdensklasse.

I Halden har vi «alt» og vi vil gjerne dele det med deg. Velkommen skal du være!

Fredrik Holm
Ordfører